Update plaatsen leiding voor afvoer regenwater

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemer VeenIX aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO). De werkzaamheden aan de A9BAHO maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Met deze brief informeren wij u over werkzaamheden in uw directe omgeving.

Vorige maand informeerden wij u met een brief (kenmerk 445A) over het aan elkaar koppelen van twee eerder aangebrachte delen van een leiding in het Meanderpark. In deze brief geven wij u graag een update.

Werkzaamheden gaan door tot 12 april

Inmiddels hebben we een bouwkuip gemaakt door het plaatsen van damwanden, is de bouwkuip uitgegraven en de leiding gekoppeld. Tijdens de werkzaamheden bleek dat er ander materiaal nodig was om de leiding te koppelen dan dat we verwacht hadden. Op dit specifieke materiaal zat een levertijd waardoor we het werk later dan vooraf gepland af konden ronden. Deze werkzaamheden ronden wij af op woensdag 27 maart 19.00 uur.

De volgende stappen zijn het verwijderen van de damwanden en het herstellen van de sloot. Dit doen wij op doordeweekse dagen van dinsdag 2 april tot en met vrijdag 12 april, tussen 7.00 uur en 19.00 uur. We werken dus twee weken langer aan dit project dan gepland.

Wat merkt u ervan?

Trillings- en geluidshinder

Het verwijderen van de damwanden zorgt voor forse geluids- en trillingshinder.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.