Werkzaamheden spoorkruising Amsterdam-Utrecht van start

Voor de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg wordt maandag 18 mei gestart met de aanleg van een extra onderdoorgang onder de spoorlijn Amsterdam-Utrecht en metrolijnen 50 en 54.

Onderdoorgang voor tijdelijke rijstroken

Tijdens de bouw van de nieuwe A9 en de aanleg van de tunnel, rijdt het verkeer op de snelweg ter hoogte van de spoorlijn straks over vijf tijdelijke rijstroken ten zuiden van de huidige snelweg. Twee rijstroken blijven op de huidige snelweg beschikbaar. Voor de aanleg van deze tijdelijke rijstroken maken we een extra onderdoorgang onder de spoorlijn Amsterdam-Utrecht en de metrolijn (50 en 54).

Werkzaamheden geven hinder

Om de extra onderdoorgang onder het spoor te kunnen maken, moet we grondwerk verrichten, palen heien en het dak van de onderdoorgang bouwen. Er wordt getracht de overlast zo veel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door een mantel aan te brengen om het heiblok van de heistelling. Dit dempt het geluid. Soms is hinder echter onvermijdelijk. Bijvoorbeeld tijdens het heien van de palen of het aanbrengen van damwanden.

Aanleg bouwweg en bouwterrein

Voordat we kunnen starten met de onderdoorgang, leggen we een bouwweg aan waarover we gedurende de bouwperiode het materieel aan- en afvoeren. De bouwweg loopt van de A9 naar het werkterrein. Hiermee vermijden we dat vrachtwagens door de woonwijken moeten rijden. De aanleg van deze bouwweg start op maandag 18 mei en duurt tot begin juni. Omdat sommige werkzaamheden voor de bouwweg  dicht bij de A9 uitgevoerd worden, moet een rijstrook worden afgesloten. Omdat dit alleen in de nacht mag, wordt een deel van de werkzaamheden dan ook in de nacht uitgevoerd. Door de bouwweg te asfalteren, beperken we de geluids- en stofoverlast voor de omgeving.

Dinsdag 12 mei: inloopbijeenkomst

Aannemer IXAS en Rijkswaterstaat leggen op 12 mei aan de direct omwonenden uit wat de werkzaamheden zijn, tijdens een inloopbijeenkomst in de buurt. Download het bouwbericht dat door IXAS is verstuurd naar direct omwonenden. Aannemerscombinatie IXAS heeft omwonenden een bouwbericht gestuurd. Kijk voor alle data van werkzaamheden bij werk Spoorkruising Amsterdam-Utrecht >>