Inschrijving voor rondleiding met scootmobiel, rolstoel of Canta

Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS geven zaterdag 13 april een speciale rondleiding voor omwonenden met een scootmobiel, rolstoel of Canta.  De route op het bouwterrein van de Gaasperdammertunnel is geïnspecteerd en veilig bevonden door Caroll Sastro van het Platform Gehandicapten Zuidoost en door de veiligheidskundige van IXAS. U kunt zich vanaf nu aanmelden!

Er zijn drie rondleidingen van ongeveer drie uur. De eerste twee rondleidingen zijn voor mensen met een scootmobiel of een rolstoel. Heeft u geen elektrische rolstoel? Dan hebben wij een ‘duwer’ voor u beschikbaar. De laatste rondleiding is voor mensen die zelf een Canta of iets soortgelijks hebben. Daarmee rijden zij door de tunnel.

Veiligheid gaat voor alles

De veiligheidseisen op een bouwplaats zijn streng. Dat betekent dat we per rondleiding maximaal 20 deelnemers mee kunnen nemen. Voor de zichtbaarheid krijgt u een oranje reflecterend hesje, een oranje dekentje met reflectiestrepen voor over uw benen en een veiligheidshelm.

Hoe meldt u zich aan

Wilt u mee met deze speciale rondleiding? Meldt u zich dan aan via communicatie@ixas.nl. In uw bericht zet u uw naam, adres, telefoonnummer, welk hulpmiddel u heeft en of u een begeleider nodig heeft of er zelf een meeneemt. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met meer informatie over het programma, tijdstip en de locatie. Omdat er een beperkt aantal mensen mee kunnen per rondleiding delen we de aanmeldingen in op volgorde van binnenkomst.

Heeft u geen scootmobiel of Canta, maar wilt u wel de tunnel van dichtbij bekijken?

Dat kan! Geeft u zich dan op voor een reguliere rondleiding.