Intrillen damwanden ter voorbereiding verrijden spoorbrug

De nieuwe spoorbrug bij Muiderberg wordt in mei 2016 over de A1 verreden. Ter voorbereiding van het verrijden wordt de ondergrond verstevigd waarover de spoorbrug zal rijden. Hiervoor worden in de periode 15 februari tot en met 26 februari damwanden ingetrild. 

Grondverbetering nodig ter voorbereiding verrijden spoorbrug

In voorbereiding op het verrijden van de nieuwe spoorbrug zijn recentelijk aanvullende sonderingen (metingen van het draagvermogen van grond) uitgevoerd van de ondergrond waarover de nieuwe spoorbrug in mei wordt verreden naar de tijdelijke landhoofden. Uit de resultaten van deze sonderingen blijkt, ten opzichte van eerdere metingen, dat de ondergrond op dit moment ongeschikt is om het verrijden van de nieuwe spoorbrug in mei succesvol te kunnen uitvoeren.

Damwanden intrillen ’s nachts en overdag

Om te voorkomen dat de planning van het verrijden onder druk komt te staan, past aannemerscombinatie SAAone op zeer korte termijn grondverbetering toe. In voorbereiding hierop worden van maandag 15 tot en met vrijdag 19 en van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 februari 2016 (reservenacht 29 februari) damwanden in de nacht ingetrild aan weerszijden van de verbindingsweg A1/A6 Amsterdam-Almere. Dit gebeurt in de nacht omdat deze werkzaamheden dicht op de snelweg plaatsvinden en dit uit veiligheidsoverweging alleen op dat moment is toegestaan. Op zaterdag 20 en maandag 22 februari worden de damwanden overdag ingetrild omdat deze werkzaamheden verder van de snelweg plaatsvinden.

 

Onderdeel van de grondverbetering is het verdichten van de grond (intrillen van zand). Medio maart start SAAone met deze werkzaamheden. Binnenkort volgt hierover meer informatie.