Spoorbrug Muiderberg klaar voor sluiting boog

Wie regelmatig over de A1 rijdt bij knooppunt Muiderberg zal het niet ontgaan zijn: er verrijst een grote spoorbrug. Op maandag 12 of dinsdag 13 oktober wordt het ontbrekende middenstuk van circa 1.200 ton aangebracht, waarmee de boog compleet is.

Verplaatsen van spoorbrug over de A1

Deze mijlpaal is de aftrap voor meer grote momenten die het bouwwerk meemaakt in 2016. De brug, die nu op een bouwplaats bij het knooppunt Muiderberg wordt gebouwd, verrijden we in mei 2016 over de A1 zodat hij op tijdelijke landhoofden parallel aan de bestaande brug ligt. Het verkeer op de A1 wordt daarvoor 1 nacht afgesloten. Eenmaal op deze locatie bouwt aannemer SAAone de brug af.

Spoorbrug verwisselen met oude brug

Als de brug helemaal klaar is, wordt in augustus 2016 de bestaande spoorbrug gesloopt. De nieuwe brug schuiven we dan op en sluiten we aan op het bestaande spoor. Trein- en wegverkeer worden gedurende een paar dagen omgeleid om deze operatie veilig uit te voeren.

Plaatsen boogdeel afhankelijk van weer

Afhankelijk van het weer en het verloop van de werkzaamheden vindt de sluiting van de spoorbrug plaats op maandag 12 of dinsdag 13 oktober aanstaande. Uit veiligheidsoverwegingen is er voor het publiek helaas geen mogelijkheid om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. Wel wordt het hijsen op foto en video vastgelegd. Al het beeldmateriaal is straks terug te vinden op het online bezoekerscentrum.

 

 

 

Lees ook