Liggers voor nieuwe fly-overs en viaducten Holendrecht

De afgelopen maanden bouwde aannemerscombinatie IXAS in knooppunt Holendrecht de pijlers voor de uitbreiding van de viaducten en de nieuwe fly-over. Van woensdag 24 tot en met zondag 27 november brengen we in de nacht de eerste liggers voor het nieuwe wegdek aan.

Nachtwerk bij voorbereiden inhijsen liggers

Tussen 14 en 24 november voeren we in de nacht tussen 22.00 en 05.00 uur voorbereidende werkzaamheden uit. We werken bij de bestaande viaducten. We verwijderen onder andere geleiderail, plaatsen barriers en boren gaten in het beton van de viaducten. Deze werkzaamheden kunnen geluidsoverlast met zich meebrengen.

Inhijsen liggers ook in de nacht

Vanaf donderdag 24 november tot en met maandag 28 november hijsen we liggers in voor het nieuwe wegdek. We doen dit ’s nachts tussen 22.00 uur en 05.00 uur en op zaterdag en zondag ook overdag. Hiervoor bouwen we langs de weg een kraan op waarmee we de liggers op hun plek hijsen. In het weekend brengen we ook een nieuwe rijstrook aan langs de boog die de A2 richting Utrecht verbindt met de A9 richting Diemen. Hiervoor starten we op zaterdagochtend om 08.00 uur met freeswerkzaamheden. In de nacht van zondag op maandag plaatsen we een nieuwe vangrail. De werkzaamheden kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Mogelijk ondervindt u ook hinder van de verlichting van de bouwplaats.

Zes weekenden werk

We brengen eerst de liggers aan boven de parallelrijbaan richting Utrecht (zie bovenstaande afbeelding). Dit zijn de liggers voor de buitenbocht. Eind januari en begin februari brengen we liggers voor de buitenbocht aan boven de hoofdrijbaan en de parallelrijbaan richting Amsterdam. In het voorjaar van 2017 volgen in drie weekenden de liggers van de binnenbochten. Hierover wordt u te zijner tijd verder geïnformeerd.

Verkeersmaatregelen

Voor het aanbrengen van de liggers zijn er van 14 tot en met 28 november diverse afsluitingen bij knooppunt Holendrecht. Kijk voor een actueel overzicht op vanAnaarBeter.

Nachtelijke heiwerkzaamheden in december

IXAS plaatst over de rijbanen van de A2 bij knooppunt Holendrecht nieuwe portalen. Voor de funderingen van de portalen heien we palen in de grond. Hiervoor moeten we rijbanen op de A2 afsluiten. Dit mag alleen ’s nachts, als er weinig verkeer op de weg is. Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 december heien we daarom in de nachts palen voor de portalen. Per nacht brengen we twee korte palen aan. Het duurt ongeveer een kwartier om een paal aan te brengen. Heien zorgt voor geluidsoverlast. Door twee palen per nacht aan te brengen, wil IXAS de overlast beperken.

Lees ook