In maart afsluitingen A9 en versmalling Muntbergweg

De eerste twee weekenden van maart zijn er afsluitingen op de A9 Gaasperdammerweg. We werken dan onder andere bij knooppunt Holendrecht en aan de op- en afritten bij de Muntbergweg. Vanaf 13 maart werken we in de avond en de nacht aan het viaduct over de Muntbergweg. Ter hoogte van het viaduct versmallen we de Muntbergweg naar 2 keer 1 rijstrook.

Weekendwerkzaamheden A9

IXAS verbreedt het A9-viaduct over de Muntbergweg. Het viaduct bestaat uit een noord- en een zuiddeel. Het zuidelijke deel is inmiddels klaar. Daarom verschuiven we al het snelwegverkeer naar dit nieuwe zuidelijke deel van het viaduct zodat het noordelijke deel autovrij is en we hier verder kunnen werken. Het verschuiven doen we in de eerste twee weekenden van maart.

 

  • Tussen 3 en 6 maart bereiden we de omzetting van het verkeer voor. We asfalteren dan onder andere rijstroken tussen knooppunt Holendrecht en het viaduct over de Muntbergweg.
  • Tussen 10 en 13 maart verschuiven we het verkeer van de A9 richting knooppunt Holendrecht naar het zuidelijke deel van het viaduct (zie kaart). Hiervoor verleggen we onder andere de oprit van de Muntbergweg. We brengen een ondergrond aan, voeren asfalteringswerkzaamheden uit en plaatsen barriers langs de weg.

De werkzaamheden gaan tijdens deze twee weekenden dag en nacht door.

Afsluitingen A9 tijdens de weekenden

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, zijn er tijdens de twee weekenden afsluitingen op de A9 (zie ook de kaart):

 

  • 3 – 6 maart: de A9 in de richting van knooppunt Diemen (Amerfsoort/Almere) is helemaal dicht. Dit geldt ook voor de meeste op- en afritten. In de richting van knooppunt Holendrecht (Utrecht/Haarlem/Schiphol) is de hoofdrijbaan dicht, net als de op- en afrit S112 Gooiseweg. De parallelbaan en de afrit S113 Kromwijkdreef, de afrit S111 Muntbergweg en de oprit S111 Muntbergweg zijn wel open.
  • 10 – 13 maart: de A9 in de richting van knooppunt Holendrecht (Utrecht/Haarlem/Schiphol) is helemaal dicht. Dit geldt ook voor de parallelbaan en alle op- en afritten. De A9 in de richting van knooppunt Diemen (Amersfoort/Almere) is dit weekend wel open.

Versmalling Muntbergweg

Als het verkeer over het zuidelijk deel van het viaduct over de Muntbergweg rijdt, kunnen we het noordelijk deel afmaken.

 

Het bestaande noordelijke deel van het viaduct ligt nu nog op de plek waar we de wisselbaan gaan aanleggen. Daarom verschuiven we het oude viaduct een stuk naar het noorden. Deze klus duurt ongeveer 4 weken. Eerst vijzelen we het dek omhoog, daarna bouwen we een speciale schuifbaan waarmee we het dek ongeveer 11 meter naar het noorden opschuiven.

 

Deze werkzaamheden voeren we uit tussen 13 maart en 7 april van maandag tot en met vrijdag. In deze periode werken we ook ’s avonds en ‘s nachts tussen 20.00 en 6.00 uur. We passen dan ter hoogte van de A9 de verkeerssituatie op de Muntbergweg aan. In beide richtingen is 1 rijstrook voor het verkeer beschikbaar. Tussen 6.00 en 20.00 zijn er in beide richtingen 2 rijstroken beschikbaar.

Lees meer