In maart begin bouw nieuw viaduct in knooppunt Holendrecht

In de eerste 2 weekenden van maart werken we aan de noordkant van knooppunt Holendrecht. Op maandag 6 maart starten we met funderingswerkzaamheden voor een nieuwe viaduct dat in het zuidelijke deel van knooppunt Holendrecht wordt gebouwd.

Weekendwerkzaamheden knooppunt Holendrecht

Van vrijdag 3 maart 22.00 uur tot en met maandag 6 maart 5.00 uur en van vrijdag 10 maart 22.00 uur tot maandag 13 maart 5.00 uur werken we in knooppunt Holendrecht.

 

In het eerste weekend verwijderen we op zaterdag een aantal damwanden bij de verbindingsboog tussen de A2 richting Amsterdam en de A9 richting Diemen. Daarnaast voeren we bij deze verbindingsboog graaf- en asfalterlingswerkzaamheden uit. In het tweede weekend brengen wij bij de verbindingsboog tussen de A9 en de A2 richting Amsterdam overdag heipalen aan voor verkeersportalen en plaatsen we een aantal verkeersportalen.

Afsluitingen A9 tijdens de weekenden

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, zijn er tijdens de twee weekenden afsluitingen op de A9 (zie ook de kaart):

  • 3 – 6 maart: de A9 in de richting van knooppunt Diemen (Amersfoort/Almere) is helemaal dicht. Dit geldt ook voor de meeste op- en afritten. In de richting van knooppunt Holendrecht is de hoofdrijbaan dicht, net als de op- en afrit S112 Gooiseweg. De parallelbaan en de afrit S113 Kromwijkdreef, de afrit S111 Muntbergweg en de oprit S111 Muntbergweg zijn wel open.
  • 10 – 13 maart: de A9 in de richting van knooppunt Holendrecht (Utrecht/Haarlem/Schiphol) is helemaal dicht. Dit geldt ook voor de parallelbaan en alle op- en afritten. De A9 in de richting van knooppunt Diemen is dit weekend wel open.

Heipalen en damwanden voor nieuw viaduct

Aan de zuidkant van knooppunt Holendrecht bouwen we een nieuw viaduct voor de toekomstige wisselbaan (zie de kaart). Voor het nieuwe viaduct brengen we eerst heipalen en damwanden aan. Dit doen we van maandag 6 tot en met vrijdag 31 maart en begin mei gedurende een week. We werken van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Het aanbrengen van heipalen en damwanden kan zorgen voor geluids- en trillinghinder in de omgeving.

 

Als de funderingen in de grond zitten bouwen we de betonnen landhoofden en ondersteuningsassen op. In het najaar hijsen we de liggers voor het wegdek in en werken we het viaduct af. Begin 2018 is het werk klaar.

Nachtwerkzaamheden 13 – 17 maart

We brengen van maandag 13 maart tot en met donderdag 16 maart in de nacht heipalen aan langs de A2 ten zuiden van knooppunt Holendrecht (zie de kaart). Het gaat steeds om twee palen per nacht. In de nacht van vrijdag 17 maart trillen we bij de afslag AMC van de A2 richting Amsterdam in de nacht een buispaal in. De werkzaamheden kunnen voor geluids- en trillingshinder in de omgeving zorgen.

Lees meer