Medio oktober: bomen verwijderen en plaatsen vleermuisschermen omgeving Kazernepad

Om ruimte te maken voor de verbreding en de verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, moeten we bomen langs de A9 verwijderen. Vanaf maandag 12 oktober starten we ook met de bomen in de omgeving van het Kazernepad. Om de bomen veilig te kunnen verwijderen, stellen we tijdens de herfstvakantie een korte omleidingsroute in op het Kazernepad.

Op veel plekken zijn de bomen eerder dit jaar al verwijderd. De bomen bij het Kazernepad zijn langer blijven staan omdat de boomtoppen een belangrijk onderdeel zijn van de vliegroute van vleermuizen. Na het verwijderen van de bomen plaatsen we daarom vleermuisschermen zodat de route voor de vleermuizen in stand blijft.

Vleermuisschermen

De bomen in het lichtblauwe vlak worden verwijderd vanaf maandag 12 oktober. Direct na het verwijderen van de bomen, worden er vleermuisschermen geplaatst op de paarse lijnen. Beide werkzaamheden duren naar verwachting anderhalve week.

Bij de Piet Hein school plaatsen wij ook  vleermuisschermen vanaf maandag 12 oktober. De bomen worden hier pas verwijderd nadat de pastorie van de Annakerk is gesloopt. Het is nog onbekend wanneer dit wordt uitgevoerd. Het plaatsen van de vleermuisschermen bij de Piet Hein school duurt naar verwachting één week.

Deel Kazernepad dicht tijdens herfstvakantie

Om de bomen veilig te kunnen verwijderen, sluiten we het Kazernepad vanaf maandag 12 oktober 7.00 uur tot en met zaterdag 17 oktober 16.00 uur af vanaf de noordkant van de A9 tot ongeveer ter hoogte van de Heemraadschapslaan. Fietsers worden omgeleid via de naastgelegen Thorbeckelaan (zie groene lijn op de kaart hieronder). Omdat het deze periode herfstvakantie is in Amstelveen en omgeving, verwachten we dat de hinder beperkt blijft. De extra reistijd bedraagt minder dan 5 minuten.

> Bekijk ook de verstuurde bewonersbrief