Minister ziet af van aanleg verzorgingsplaats en tankstation Ronde Hoep

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de Tweede Kamer op maandag 6 april laten weten af te zien van de aanleg van een verzorgingsplaats inclusief tankstation langs de A9 in de Ronde Hoep (gemeente Ouder-Amstel).

Voor de voortgang van het SAA-project A9 Badhoevedorp – Holendrecht heeft dit geen gevolgen. Lees de kamerbrief op de site van de rijksoverheid.

Aanpassen plannen A9BAHO

Lammert Postma, omgevingsmanager van de A9BAHO: ‘Nu de minister het besluit heeft genomen om af te zien van de aanleg van een verzorgingsplaats inclusief tankstation langs de A9 in de Ronde Hoep, gaan wij de plannen hierop aanpassen. Er moet een aangepast ontwerp gemaakt worden voor de verbreding van de A9 op deze locatie. Daar gaan we de komende weken mee aan de slag. De planning van het project A9BAHO blijft ongewijzigd’.

Publicatie kapvergunning gemeente Ouder-Amstel

In de definitieve kapvergunning gaan we uit van maximaal 8.700 bomen in de gemeente Ouder-Amstel in plaats van de 14.000 bomen zoals eerder in de vergunning aangevraagd. Door het schrappen van de verzorgingsplaats kunnen 2.300 bomen behouden blijven. Door optimalisatie van het ontwerp van de aannemer konden met name aan de noordzijde van de A9 3.000 bomen behouden blijven.