Eén nacht werkzaamheden op A9

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 november werkt IXAS vanaf middernacht tot 8:00 uur ’s ochtends op de bestaande A9 Gaasperdammerweg. In deze nacht voeren we tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht verschillende werkzaamheden uit. De A9 is deze nacht in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Tijdens de bouw van de Gaasperdammertunnel onderhoudt IXAS ook de bestaande A9. Om deze onderhoudswerkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is het soms noodzakeijk om rijstroken af te sluiten. Dit kan alleen ’s nachts als er minder verkeer rijdt.

Werkzaamheden

Van vrijdag 3 november 23:59 uur tot zaterdag 4 november 08:00 uur voeren we op verschillende plaatsen op de A9 Gaasperdammerweg onderhoudswerkzaamheden uit. Daarnaast doen we enkele andere werkzaamheden waar ook een afsluiting voor nodig is.

 

Asfalteren bij Kromwijkdreef

Ter hoogte van de wijk Nieuw Kempering en de wijk Kouwenoord herstellen we beschadigingen in het wegdek. Hiervoor frezen we bestaand asfalt weg en brengen vervolgens nieuw asfalt aan.

 

De werkzaamheden vinden plaats achter de geluidsschermen van de A9, toch kunnen frezen en asfalteren zorgen voor geluidsoverlast van machines en voertuigen. Mogelijk ondervindt u ook hinder van de verlichting van de bouwplaats.

Leidingen aan hulpbrug Gooiseweg

Aan de hulpbrug van de Gooiseweg bevestigen we een drinkwaterleiding en een afvoerleiding. De leidingen zijn voorzieningen voor het dienstgebouw dat naast de Gooiseweg is gebouwd. De leidingen worden met spanbanden aan de brug bevestigd. Het bevestigen zorgt voor weinig geluidsoverlast. Mogelijk ondervindt u hinder van verlichting van de bouwplaats en het geluid van machines en voertuigen.

Aanpassing portalen bij Huntumdreef

Bij de Huntumdreef staan twee portalen over de A9 Gaasperdammerweg. IXAS voert werkzaamheden uit aan de portaalvoeten. Om deze werkzaamheden te kunnen doen, verwijderen we met een kraan de portalen. Na de aanpassing van de portaalvoeten plaatsen we de portalen weer terug.

 

Deze werkzaamheden kunnen zorgen voor geluidsoveroast van machines en voertuigen. Mogelijk heeft u ook hinder van de verlichting van de bouwplaats.

Afsluitingen

Voor de werkzaamheden sluiten we de A9 tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht in beide richtingen volledig af voor het verkeer. Ook alle op- en afritten zijn dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de A1, de A10 en de A2. De routes worden aangegeven met gele borden.

 

Meer informatie

Bouwbericht – Eén nacht werkzaamheden op A9