Nieuwe tentoonstelling met bouwfoto’s A9 in Amstelveen InZicht

Vanaf woensdag 19 oktober is er een nieuwe fototentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen. Ditmaal met bouwfoto’s van de A9 van het afgelopen jaar.

Werkzaamheden op beeld

Er zijn onder andere foto’s te bewonderen van het slopen en opbouwen van de (tijdelijke) bruggen Kazernepad en Amsterdamseweg, de bouw van het grootste tijdelijke viaduct van Nederland bij de Keizer Karelweg, het verbreden van de Schipholbrug en het plaatsen van honderden damwanden. Wethouder Adam Elzakalai (A9): “Op deze manier kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier zien hoe er gewerkt wordt en welke werkzaamheden aan de A9 we al achter de rug hebben. Hiermee krijgen ze een kijkje achter de schermen bij de bouw.”

Luchtfoto’s en interviews bouwers

De foto’s zijn afkomstig van Rijkswaterstaat en bestaan zowel uit luchtfoto’s als foto’s van dichtbij op de bouwplaats. Ook zijn er interviews van de mannen en vrouwen van de bouw te vinden.

Tweede fototentoonstelling dit jaar

Eerder dit jaar was in Amstelveen InZicht al een fototentoonstelling te bewonderen met historische foto’s van de A9 en het Stadshart. De tentoonstelling trok bijna 500 bezoekers naar het belevingscentrum. Vanwege het succes zijn de foto’s inmiddels ook op de website te bewonderen.

Langskomen in belevingscentrum Amstelveen InZicht

Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam. De tentoonstelling duurt tot en met 23 december 2022.