Overzicht werkzaamheden Schipholbrug en Nieuwe Meerlaan de komende maanden

Grote hoeveelheid werkzaamheden schipholbrug 

Op dit moment werken wij hard aan de definitieve uitbreiding van de Schipholbrug. Zowel naar de noord- als de zuidzijde. Ook werken we aan de tijdelijke hulpconstructies die ons helpen bij deze uitbreiding. Deze werkzaamheden zijn belangrijk om later dit jaar grotere werkzaamheden te kunnen uitvoeren in de bedieningsvrije periode van de brug. Tijdens die periode, die start op 1 oktober 2023 en die duurt tot juni 2024, kan de Schipholbrug niet geopend worden. Dit betekent dat de hoge scheepvaart er dan niet door kan varen. 

Wat we allemaal gaan doen de komende maanden 

  • Bouw van de landhoofden (waar de brug aan land komt) en de fundering van de nieuwe A9 daarachter 
  • Bouw nieuwe steunpunten (waar de brug op rust in het water) 
  • Opdikken van de bestaande funderingspoeren (versterkte betonnen balken die dienen als ondersteuning en stabiliteit voor de fundering van de brug) 
  • Verplaatsen van de seinen aan de noord- en zuidzijde van de Schipholbrug 
  • Montage van werkplatformen die dienen als opstelplaats voor de grote kranen die de brugdekken (vallen genaamd) zullen uit- en inhijsen 
  • Boorwerkzaamheden in het bestaande dek om de verbinding te kunnen maken met het nieuwe gedeelte van de brug 
  • Plaatsen van wapeningsstaal om de nieuwe brugdekken te versterken en storten van de nieuwe betondekken 
  • Realiseren nieuwe kelder en servicegebouw 

Verkeerhinder N232 en op- en afritten A9 

Om deze werkzaamheden veilig en binnen de aangegeven tijd uit te kunnen voeren, sluiten wij in de periode tot en met oktober 2023 regelmatig op doordeweekse nachten de N232 onder de A9 en afrit 6 in de richting van de N232 af. Op de bebording wordt altijd de actuele informatie over afsluitingen en omleidingsroutes aangegeven. De afsluitingen gelden voor gemotoriseerd verkeer. De vluchtstrook op de A9 is in deze periode ook afgesloten. 

Het fietspad onder de A9 door blijft geopend, wel kan het zijn dat het fietsverkeer door verkeersregelaars wordt begeleid. Het fietstunneltje onder de N232 blijft geopend. De verschillende wegen zijn afgebeeld op de afbeelding hieronder. 

Verkeerhinder Nieuwe Meerlaan 

Bij het viaduct Nieuwe Meerlaan werken wij aan een hulpbrug voor het verkeer van de A9. De steunpunten en landhoofden zijn inmiddels gereed. In de week van 31 juli hijsen wij de dekken van de hulpbrug in. Wij hebben hier twee nachten voor ingepland (31 juli en 1 augustus) en twee reservenachten (2 en 3 augustus). Voor deze werkzaamheden wordt de Nieuwe Meerlaan in de nacht tussen 20:00 en 05:00 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer (nood- en hulpdiensten kunnen wel altijd passeren). Voor fietsers en voetgangers gelden verkeersstops van circa 10 min, ongeveer 1x per uur. 

Rotonde

In een later stadium van het project gaan we de rotonde aan het einde van de Nieuwe Meerdijk verleggen. Zodra het definitieve ontwerp voor de rotonde en de bijbehorende planning van alle werkzaamheden bekend zijn, informeren wij u hierover. 

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op deze website van Rijkswaterstaat
  • Via deze pagina kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.