Paralleldreef afgesloten tussen Hogering en Havendreef

De Paralleldreef tussen de Hogering en Havendreef is vanaf 6 november afgesloten. Dit is nodig vanwege de verbreding van de A6, aanleg van fietstunnels onder de A6 en nieuwe aansluitingen van de Hogering en Havendreef.

Paralleldreef afgesloten vanaf 6 november

Om de bouw van de fietstunnels onder de A6 te bespoedigen wordt de Paralleldreef, iets eerder dan gepland, vanaf 6 november afgesloten. De fietstunnels Microfoonstraat/Farflerpad en Dunloppad kunnen door de vervroegde afsluiting van de weg naar verwachting twee maanden eerder worden geopend, namelijk begin juni 2016.

Paralleldreef niet meer nodig

Verkeer dat nu gebruikmaakt van de Paralleldreef om bij de Hogering van of naar de A6 te rijden, kan in de toekomst gebruik maken van de nieuwe rechtstreekse aansluiting Almere Havendreef. Daarmee is de Paralleldreef niet meer nodig. Deze aansluiting is naar verwachting in april 2016 beschikbaar voor het verkeer richting Lelystad en medio juli 2016 in de richting van Amsterdam.

Nieuwe route van en naar A6

Vanaf het moment dat de Paralleldreef is afgesloten, wordt het verkeer via de Havendreef en de Hogering van en naar de A6 geleid middels de blauwe ANWB-borden. Verkeer vanuit richting Amsterdam dat afrit 3 Almere Stad-West had willen nemen wordt de Hogering opgeleid. Verkeer vanuit Almere Stad en Almere Haven dat de Paralleldreef op had gewild wordt via de Paralleldreef Oost naar oprit 4 Almere Haven geleid.

Ook werkzaamheden vanwege nieuwe verbindingsboog richting Lelystad

In het weekend van 6 tot 9 november wordt er gewerkt aan afronding van de nieuwe verbindingsboog van de Hogering naar Lelystad die maandag 9 november opengaat. Verkeer moet tijdens het weekend rekening houden met omleidingen en vertragingen vanwege afgesloten op- en afritten of beperkt aantal rijstroken op de Hogering. Volg de gele omleidingsborden.

Nieuw wegbeeld

Houd vanaf maandag 9 november rekening met een nieuw wegbeeld: komende vanaf de Hogering richting de A6 rechts voorsorteren voor Lelystad (in plaats van links) en links voorsorteren voor Amsterdam (in plaats van rechts).

Alle genoemde data zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden.

Lees ook

Naar werk: Verbreding A6