Sloop viaduct – Huntumdreef dicht

Van maandag 13 juni tot en met dinsdag 28 juni is de Huntumdreef afgesloten voor voetgangers, fietsers en autoverkeer. IXAS sloopt in deze periode een deel van het viaduct boven de Huntumdreef en twee viaducten in het Abcouderpad. Ook brengen we damwanden aan. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de hinder die ze kunnen geven.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die we in deze periode bij de Huntumdreef uitvoeren, kunnen niet op een veilige manier uitgevoerd worden als er verkeer over de Huntumdreef rijdt. Daarom is deze afgesloten voor auto’s, fietsers, voetgangers en openbaar vervoer. Zowel voor auto’s als fietsers en voetgangers is er een omleidingsroute. Voor automobilisten loopt deze over de Gooiseweg. Voor fietsers en voetgangers via het Bijlmerpleinpad. Het GVB informeert haar reizigers over de omleiding die de bus neemt. In onderstaande tabel leest u welke werkzaamheden op welke dagen uitgevoerd worden.

Let op: op- en afrit S112 Gooiseweg langer dicht

Vanwege de werkzaamheden met de damwanden, zijn in de maand juni achtereenvolgens de af- en oprit S112 Gooiseweg aan de kant van de Bijlmer afgesloten. Hierover hebben we al gecommuniceerd. Door een afsluiting van de ‘oude’ A9 in het weekend van 10 tot 13 juni, worden de afsluitingen van de op- en afrit verlengd:

  • 30 mei – 13 juni: afrit S112 Gooiseweg aan de kant van de Bijlmer dicht
  • 10 juni – 24 juni: oprit S112 Gooiseweg aan de kant van de Bijlmer dicht (richting Haarlem/Utrecht).

Graafwerkzaamheden

De komende periode worden er over de gehele lengte van het tunneltracé graafwerkzaamheden uitgevoerd. Aan weerszijden van de wisselbaan graven we af tot het niveau waar de tunnel komt te liggen. Tussen de Huntumdreef en de spoorlijn Amsterdam – Utrecht wordt er de komende weken ook veel gegraven. Dit gebeurt overdag. Het nachtelijk afgraven van de ruimte tussen de A9 en de wisselbaan in de buurt van Huntum en Maldenhof start eind juni.

 

Bouwbericht – Sloop viaduct – Huntumdreef dicht (PDF)