Nieuwe spoordekken onder lijn Amsterdam-Utrecht

Eind oktober en begin november worden er nieuwe spoordekken onder de lijn Amsterdam-Utrecht en metrolijnen 50 en 54 geschoven. Dit is nodig omdat de A9 breder wordt en het spoor over een grotere afstand de weg kruist.

Trein en metro 50-54

In het weekend van vrijdag 14 tot maandag 17 augustus heeft aannemerscombinatie IXAS reeds damwanden en fundatiepalen aangebracht. Ook zijn er voorbereidende graafwerkzaamheden uitgevoerd.

Planning

  • zaterdagnacht 31/10 – maandagochtend 2/11
  • zaterdagnacht 14/11 – maandagochtend
    16/11

Minder treinen

In de weekenden dat we werken, rijden er geen tot beperkt aantal treinen en metro’s. Kijk voor reisinformatie tijdens deze weekenden voor de metro’s op www.gvb.nl en voor de treinen via de Reisplanner op www.ns.nl.

5 rijstroken

Tijdens de bouw van de nieuwe A9 en de aanleg van de Gaasperdammertunnel, rijdt het verkeer op de snelweg ter hoogte van de spoorlijn Amsterdam-Utrecht over 5 tijdelijke rijstroken ten zuiden van de huidige snelweg. Van de huidige snelweg blijven 2 rijstroken beschikbaar. Voor de aanleg van deze tijdelijke rijstroken is een extra onderdoorgang onder de spoor- en metrolijn nodig.

Bekijk ook