Start bomenkap langs A6 vóór het broedseizoen

Aannemerscombinatie Parkway6 start in het voorjaar van 2017 met de werkzaamheden tussen Almere Haven en Almere Buiten-Oost. Ter voorbereiding hiervan worden vanaf half oktober bomen gekapt langs de A6. Omwonenden worden hierover vooraf geïnformeerd. Onder meer tijdens een informatieavond op 3 oktober.

‘Deze werkzaamheden vinden bewust plaats in de herfst en winter, buiten het broedseizoen’, legt Jan Kolvoort (omgevingsmanager Rijkswaterstaat) uit. ‘Parkway6 kan dan in het voorjaar van 2017 starten met de verbreding van de A6. Tijdens de bijeenkomst van 3 oktober laat de bouwcombinatie zien waar de bospercelen worden verwijderd en hoe herplant is geregeld. Iedere boom die wordt verwijderd, komt straks elders weer terug.’

Groene leefomgeving belangrijk

Voor de A6 wordt in totaal ongeveer 60 hectare gekapt en zo veel mogelijk teruggeplant in de omgeving van de snelweg. ‘Dat is deels een wettelijke verplichting, maar wij vinden het vanuit Rijkswaterstaat ook belangrijk dat de hoeveelheid groen behouden blijft’, zegt Jan. Ook Parkway6 zal, zodra de wegwerkzaamheden gereed zijn, veel bomen herplanten langs de A6, grenzend aan bestaand bos en als laanbeplanting.

 

 

Naar werk: Verbreding A6