Succesvolle eerste Dag van de Bouw in Amstelveen

Zelfs zonder een daadwerkelijke bouwplaats deed Rijkswaterstaat met het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht mee met de Dag van de Bouw. Met belevingscentrum Amstelveen InZicht als kloppend hart van deze dag hebben ruim 500 geïnteresseerden een bezoek gebracht aan de Dag van de Bouw in Amstelveen. Een geslaagde dag.

Vanuit Amstelveen InZicht konden bezoekers deelnemen aan diverse bus- en fietsexcursies. Op het Stadsplein ontstond gedurende de dag een enorme 3D-tekening met daarop de toekomstige Amstelveenlijn.

De excursies waren erg populair. Onder deskundige leiding reden er bussen langs (toekomstige) bouwlocaties zoals de A9, werkzaamheden in aanloop naar de Amstelveenlijn en ontwikkelingen in het Stadshart.

30 liter ijs en 250 kleurplaten

In InZicht gaven we uitgebreid informatie over de grote projecten van het Stadshart, de A9 en de Amstelveenlijn. Buiten stonden een inspectiewagen en motor van Rijkswaterstaat en een flinke graafmachine van aannemer KWS (Amstelveenlijn). Aan de oproep om op de Dag van de Bouw hun kleurplaat in te leveren bij InZicht hebben kinderen (en hun ouders) massaal gehoor gegeven. Het leverde alvast een gratis ijsje op en misschien een prijs op woensdag 20 juni, want dan is de prijsuitreiking. Houd www.amstelveeninzicht.nl in de gaten voor meer informatie over deze festiviteit.

Dag van de Bouw 2019

Volgend jaar is de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni 2019. Ook dan zijn de projecten A9, Stadshart en Amstelveenlijn weer van de partij!