Technische rondleiding voor omwonenden

De Gaasperdammertunnel is niet zomaar een tunnel. Het wordt de langste landtunnel van Nederland en halverwege zitten er op- en afritten. Hoe is het ontwerp tot stand gekomen en waar moest overal rekening mee worden gehouden? Speciaal voor omwonenden met een technische achtergrond organiseren we een rondleiding waar we dieper ingaan op het ontwerp en de technische installaties van de tunnel.

Wilson Jansen verzorgt de rondleiding. Hij werkte 40 jaar bij Rijkswaterstaat en begon in 2007 bij de wegverbreding Schiphol-Amsterdam-Almere als ontwerpleider voor de Gaasperdammertunnel. In overleg met onder andere de gemeente  Amsterdam, ProRail en het waterschap is de locatie en de vorm van de tunnel gekozen. Tijdens de bouw van de tunnel gaf hij al geregeld rondleidingen.

Presentatie en rondleiding

Tijdens de rondleiding krijgt u eerst een presentatie over de bouw van de tunnel in de bouwkeet. Daarna is het tijd om de tunnel in te gaan. Daar krijgt u onder andere te horen hoe de tunnel is gebouwd, wat de bijzondere elementen zijn en wat er moeilijk was. Ook gaat Jansen in op de tunneltechnische installaties: Welke installaties zijn er? Hoe is de stroomvoorziening geregeld? Hoe worden ze aangestuurd?

Wie, wat waar?

De rondleiding vindt plaats op woensdag 18 december om 13.30 uur. De rondleiding duurt drie uur en deelnemers moeten een technische achtergrond hebben. Er is plaats voor 20 personen.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar communicatie@ixas.nl

 

Voor de rondleiding verzamelen we bij IXAS-Poort 15 aan de Karspeldreef in Amsterdam.