Verbreding en verdiepte aanleg A9 Badhoevedorp-Holendrecht officieel van start

Op dinsdag 9 juni heeft bouwcombinatie VeenIX formeel het aanvangscertificaat ontvangen van Rijkswaterstaat voor de realisatie van het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht. Na jaren van voorbereiding kan nu buiten gestart worden met de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht; een mijlpaal voor het project.

A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen leggen we de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept aan, met drie overkappingen: één ter hoogte van het Oude Dorp, één ter hoogte van het Stadshart en één ter hoogte van het Bovenlandpad. Op verschillende plaatsen langs de weg bouwen we in totaal veertien kilometer aan geluidsschermen. Het werk is eind 2026 klaar.

DBFM-contract

VeenIX is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de financiering van het project en verzorgt na de realisatie 14 jaar het beheer en onderhoud.