Verwijderen bomen en struiken voor verbreding A6

In opdracht van Rijkswaterstaat verbreedt aannemerscombinatie Parkway6 vanaf 2017 de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost. Om de weg te kunnen verbreden is het noodzakelijk eerst bomen en struiken langs het tracé te kappen. Dat gebeurt vanaf maandag 17 oktober a.s. Het voordeel van het bomenkappen in deze periode is dat de vogels in het voorjaar tijdig nieuwe plekken kunnen vinden om te broeden.

De kapwerkzaamheden vinden in principe plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Samen met aannemer Parkway6 worden de direct omwonenden gedurende de werkzaamheden geïnformeerd.  Voor vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002.

 

Wat gebeurt er met de gekapte bomen?

Een deel van de gekapte bomen wordt ter beschikking gesteld voor hergebruik binnen de gemeente Almere.  Een deel wordt gebruikt als biobrandstof voor energiecentrales en er wordt ook een deel gebruikt als constructiehout in de bouw.

 

Compensatie

Samen met de provincie Flevoland compenseert Rijkswaterstaat de gekapte bomen door de aanplant van ongeveer 50 hectare bosgebied in de projecten Noorderwold-Eemvallei en De Eemvallei, dit ligt tussen Almere Buiten-Oost en Zeewolde.

 

 

 

Naar werk: Verbreding A6