Afsluiting A6 Almere richting Amsterdam

In het weekend van vrijdag 28 tot en met maandag 31 oktober is de A6 in de richting Amsterdam afgesloten tussen Almere Stad-West (oprit 3, Hogering) en knooppunt Muiderberg. De werkzaamheden zijn nodig voor de verbreding van dit deel van de A6, dat eind november klaar is. Houd rekening met ernstige verkeershinder en 20 minuten extra reistijd. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de verbreding van de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en Almere Havendreef.

 

Van vrijdagavond 28 oktober 21.00 uur tot maandagochtend 31 oktober 05.00 uur is de A6 richting Amsterdam en Amersfoort afgesloten tussen toerit 3, Almere Stad-West (Hogering) en het knooppunt Muiderberg. De weg krijgt onder andere zijn nieuwe, definitieve asfaltlaag. Ter hoogte van Almere Poort wordt de wegindeling tijdelijk ingericht met een splitsing in de rijbaan. Weggebruikers krijgen te maken met een situatie die al eerder gold: 1 rijstrook links, een werkvak in het midden en 2 rijstroken rechts van het werkvak. De nieuwe verkeerssituatie en andere wijzigingen vanaf maandagochtend 31 oktober zijn in de afbeelding hierboven weergegeven.

 

Eind november is de verbreding van de A6 tussen Almere Stad en aansluiting Muiderberg klaar en voorzien van geluidsabsorberend asfalt (dubbellaags Zeer Open Asfaltbeton (ZOAB)).

 

Bereikbaarheid

Tijdens het weekend zijn de volgende verkeersmaatregelen ingesteld:

 • A6 richting Amsterdam/Amersfoort dicht tussen Hogering (afrit 3, Almere Stad-West) en knooppunt Muiderberg. Verkeer vanuit Lelystad naar Almere kan gebruik maken van afrit 3, Almere Stad-West naar Hogering.
 • Op- en afrit Muiderberg (afrit 1) richting Amsterdam is afgesloten.
 • Op- en afrit 2 (Almere Poort) richting Amsterdam afgesloten.
 • Oprit 3 (Stad-West/Hogering) richting Amsterdam afgesloten (afrit wel toegankelijk).
 • Verkeer op de A1 vanuit ‘t Gooi richting Amsterdam rijdt ’s nachts door de wisselbaan.

Omleidingen

 • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A27 en de A1.
 • Verkeer van en naar Almere wordt omgeleid via de Hogering en de Tussenring.

Wijzigingen verkeerssituatie

 • Nieuwe aansluiting Hogering op A6 richting Amsterdam/Amersfoort.
 • Tijdelijke nieuwe gesplitste wegindeling ter hoogte van Almere-Poort.
 • Samenvoegen van 4 naar 3 rijstroken bij afrit Muiderberg.
 • Afgesloten ingang wisselbaan en compensatie rijstrook op hoofdrijbaan (ingang wisselbaan vanaf A1 blijft wel beschikbaar).
 • Rechterrijstrook op de A1 na knooppunt Muiderberg wordt weer afrit naar De Hackelaar.

Komende werkzaamheden

Ingebruikname Hogering-West begin november

Tijdens het weekend van donderdagavond 3 november 20.00 uur tot maandagochtend 7 november 05.00 uur wordt gewerkt aan de definitieve ingebruikname van Hogering-West (richting de A6) tussen de Herman Gorterweg en de A6. Meer informatie over deze werkzaamheden komt op 1 november.

 

Asfalteren A6 richting Lelystad en definitieve verkeerssituatie

In het weekend van 11-14 november wordt gewerkt aan de A6 richting Lelystad en wordt de weg afgesloten tussen knooppunt Muiderberg en de Hogering (afrit 3, Almere Stad-West). Meer informatie volgt binnenkort.

Naar werk: Verbreding A6