Nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad open

Op maandag 16 april om 6.00 uur is de nieuwe oprit Almere Haven van de A6 richting Lelystad (oprit 4b) in gebruik genomen. De nieuwe oprit is te bereiken via de nieuwe verbindingsweg Steigerdreef in Almere Haven.

Deze nieuwe weg is in één richting, vanaf de Noorderdreef naar de nieuwe oprit Almere Haven, ook op maandag 16 april opengesteld. De andere kant op, richting de Noorderdreef, wordt eind mei opengesteld. De huidige oprit Almere Haven richting Lelystad (ter hoogte van ’t Oor) vervalt vanaf maandag 16 april.

 

In deze video zie je hoe je vanaf 16 april vanuit de wijk De Steiger de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad bereikt.

 

 

Van deze video is ook een 360 graden versie. Die kan je hier bekijken. Door met je muis te slepen kan je om je heen kijken.

Toelichting

Om het verkeer van en naar Almere Haven vanaf de A6 meer te spreiden worden de op- en afritten Almere Haven verder uit elkaar geplaatst. De nieuwe op- en afritten van en naar Lelystad worden aangelegd ter hoogte van de voormalige onderdoorgang Sturmeypad. De afrit Almere Haven vanuit Lelystad blijft de komende maanden nog in de huidige situatie bestaan. Medio 2018 zal ook deze afrit verplaatst worden.