Wat verandert er vanaf 31 oktober op de A1 en A6?

Vanaf 31 oktober verandert de wegindeling op de A6 en A1 bij knooppunt Muiderberg. De wijzigingen zijn alleen in de rijrichting Amsterdam/’t Gooi vanuit richting Lelystad/Almere.

De cijfers verwijzen naar de kaart hierboven. Daar is ook een grotere versie van beschikbaar.

1. Nieuwe aansluiting Hogering op A6 richting Amsterdam/Amersfoort

Verkeer vanaf de Hogering rijdt vanaf 31 oktober over een nieuwe verbindingsweg de A6 op richting Amsterdam/Amersfoort. De aansluiting in de richting van Lelystad ging maandag 5 september al in gebruik.

2. Nieuwe gesplitste wegindeling Almere Poort

Per 31 oktober wijzigt de splitsing bij Almere Poort: 1 rijstrook ligt links van de splitsing en 2 rijstroken rechts ervan. Voor 31 oktober was dit andersom (2 rijstroken links en 1 rechts). Direct na Almere Poort komen de rijstroken weer bij elkaar. De wijziging van de splitsing is nodig vanwege het afbouwen van het ecoduct bij Almere Poort dat onder de A6 loopt.

3. Linker rijstrook bij afrit Muiderberg voegt samen

Vanaf afrit Muiderberg voegt de linker rijstrook samen met de rijstrook ernaast. Vanaf daar gaan er dus drie rijstroken richting Amsterdam. En vanaf de oprit Muiderberg is het nu weer mogelijk om richting Amersfoort en Hilversum te rijden.

4. Ingang wisselbaan A6 wordt rijstrook op hoofdrijbaan

Voor knooppunt Muiderberg heeft de A6 3 rijstroken, hiervan splitst de linker rijstrook zich in enerzijds de rijstrook naar de A1 in de richting van ’t Gooi, en anderzijds in de linker van de drie rijstroken naar de A1 Amsterdam.

 

De afgesloten ingang van de wisselbaan op de A6 wordt gecompenseerd met een rijstrook op de hoofdrijbaan. De ingang van de wisselbaan vanaf de A1 vanuit ’t Gooi blijft wel beschikbaar. In de toekomst komen voor weggebruikers op de A6 en de Hogering nieuwe ingangen voor de wisselbaan bij de Hogering in Almere.

5. Rechter rijstrook gaat weer naar De Hackelaar

De rechter rijstrook op de A1 richting Amsterdam gaat weer naar verzorgingsplaats De Hackelaar. Door deze rijstrook helemaal te benutten en pas een rijstrook op te schuiven bij de blokkenlijn, wordt het verkeer beter over de beschikbare rijstroken verspreid. Dat bevordert de doorstroming.

Naar werk: Verbreding A6