Weekend 17-20 sept: afsluiting A9 Holendrecht – Diemen

Van vrijdagavond 17 september tot maandagochtend 20 september is de A9 Gaasperdammerweg in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen. Tijdens deze afsluiting krijgt de software van de tunnelsystemen een update en worden testen uitgevoerd. Daarnaast voeren we algemeen onderhoud uit. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden, de afsluitingen en de hinder.

Softwareupdate

In het weekend van 17 tot 20 september voeren we verschillende updates uit voor de software van tunnelinstallaties. Deze zijn nodig voor onderhoud en voor optimalisatie van de bediening van de tunnel.

Testen luidsprekers

Om er zeker van te zijn dat de nieuwe software goed werkt, testen we de verschillende systemen na de update. Ook de omroepinstallatie wordt getest. Omdat de omroeptesten voor hinderlijk geluid in de omgeving zorgen, voeren we ze overdag uit: op zaterdag 18 september tussen 07:00 en 12:00 uur en op zondag 19 september aan het eind van de middag.

Tunnelonderhoud

In de tunnel voeren we verschillende andere onderhoudswerkzaamheden uit aan bijvoorbeeld de verlichting. Buiten de tunnel maaien we de bermen.

Hinder

In het weekend vinden veel werkzaamheden plaats in de tunnel, deze geven geen hinder in de omgeving. Overdag, tussen 07:00 en 19:00 uur werken we ook buiten de tunnel. Dit kan voor wat geluid in de omgeving zorgen. Ook de omroepinstallatie is te horen.

Afsluitingen

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is de A9 Gaasperdammerweg afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen (zie afbeelding op volgende pagina):

  • De rijbaan richting knooppunt Diemen is afgesloten van vrijdag 17 september 21:00 uur tot maandag 20 september 05:00 uur, inclusief alle op- en afritten.
  • De rijbaan richting knooppunt Holendrecht gaat twee uur later dicht en is afgesloten van vrijdag 17 september 23:00 uur tot maandag 20 september 05:00 uur, inclusief alle op- en afritten. Alleen de oprit vanaf S111 Muntbergweg naar de A2 en A9 richting Schiphol/Amstelveen is open
  • De verbindingsweg van de A2 uit Amsterdam naar de A9 richting Schiphol/Amstelveen is afgesloten van vrijdag 17 september 21:00 uur tot maandag 20 september 05:00 uur

Omleidingen

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A1/A10/A2 en A4. Verkeer in Amsterdam Zuidoost wordt via verschillende routes omgeleid naar de A1 en de A2.

 

Volgende afsluiting A9 Gaasperdammerweg

Dit jaar staat nog een weekendafsluiting van de A9 Gaasperdammerweg gepland van 26 tot en met 29 november.