Weekendafsluiting A6 door sloop Buitenhoutviaduct (Tussenring)

Vanaf vrijdagavond 20 april 20.00 uur t/m maandagochtend 23 april 5.00 uur is de A6 in beide richtingen dicht tussen Almere Stad (afrit 5) en knooppunt Almere.

Omleiding

Het verkeer wordt omgeleid via de A27 en de A1. Dit levert circa 10 minuten extra reistijd op. In verband met mogelijke drukte bij de afritten Almere Stedenwijk, Almere Haven en Almere Stad, adviseren wij het verkeer met bestemming Almere Stad en Almere Buiten, gebruik te maken van de Hogering en Buitenring in Almere.

 

(tekst gaat door onder de omleidingskaart)

Toelichting

De A6 wordt afgesloten in verband met de sloop van het oostelijke deel van het viaduct Buitenhout (Tussenring). In het najaar van 2017 hebben we het westelijk deel van het Buitenhoutviaduct gesloopt. De afgelopen maanden heeft Parkway6 op deze plek een nieuw, breder viaduct gebouwd in verband met de toekomstige extra rijstroken op de A6. Deze is 5 april in gebruik genomen. Door de A6 tijdens de sloop van het viaduct in beide richtingen af te sluiten wordt de veiligheid van de weggebruiker en wegwerker geborgd. Ook kan Parkway6 het werk in een kortere tijd uitvoeren, waardoor de verkeershinder beperkt blijft tot één weekend. De werkzaamheden worden zowel overdag als in de nacht uitgevoerd. Na de sloop van dit deel wordt direct gestart met de bouw van het nieuwe viaduct.

Hinder directe omgeving

In de directe omgeving van het Buitenhoutviaduct bevinden zich geen woningen of bedrijven. De hinder van de sloopwerkzaamheden is daarom naar verwachting beperkt .