Weekendwerkzaamheden aansluiten wisselbaan

Van vrijdagochtend 21 oktober tot maandagochtend 24 oktober voert IXAS, in combinatie met Rijkswaterstaat, werkzaamheden uit aan de wisselbaan tussen de IKEA en het Bijlmerpleinpad. Gedurende het weekend verplaatsen we hier de wisselbaan (ook wel parallelbaan genoemd) van de huidige, tijdelijke locatie naar de nieuwe, definitieve plek. De werkzaamheden gaan tijdens het weekend dag en nacht door. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de hinder die ze mogelijk geven.

Laatste deel wisselbaan

IXAS maakte eerder dit jaar als eerste onderdeel van de tunnel het wegdek van de middelste tunnelbuis: in de toekomst wordt dit de wisselbaan. Deze wisselbaan wordt sinds mei gebruikt door het snelwegverkeer. Tussen de Huntumdreef en de spoorlijn Amsterdam-Utrecht kon de wisselbaan nog niet op haar definitieve plek gelegd worden. Nu dat wel kan, verplaatsen we de wisselbaan naar haar definitieve locatie. Daarmee maken we ook hier ruimte om de noordelijke en zuidelijke tunnelbuizen te kunnen bouwen.

17 oktober eerste asfalt

De betonnen vloer van de nieuwe wisselbaan ligt er inmiddels al deels. Op maandag 17 en dinsdag 18 oktober brengen we hier overdag de eerste asfaltlagen aan.

Veel werkzaamheden in één weekend

In het weekend van 21 tot 24 oktober vinden veel werkzaamheden tegelijkertijd plaats. We frezen het asfalt van de oude wisselbaan, brengen asfalt aan op de nieuwe wisselbaan, verplaatsen de barriers met daarop de geluidsschermen van de oude naar de nieuwe wisselbaan, verplaatsen lichtmasten en portalen boven de weg en brengen belijning aan. Omdat dit alles voor de ochtendspits van maandag 24 oktober klaar moet zijn, werken we dag en nacht door.

Bereikbaarheid

Net als vaak in de weekenden, is ook dit weekend de wisselbaan afgesloten voor het snelwegverkeer. Verder zijn er voor het uitvoeren van deze werkzaamheden geen afsluitingen nodig. Maandagochtend 05.00 uur zijn de werkzaamheden klaar en gaat de wisselbaan weer open voor de ochtendspits.

Hinder

De werkzaamheden geven geluidoverlast. Het frezen van asfalt maakt veel geluid en bij het asfalteren zijn er veel verschillende voertuigen op de weg. Naast hinder van specifieke werkzaamheden, kunnen de achteruitrijpiepers vervelend zijn. Deze piepers zijn er ook tijdens deze weekendwerkzaamheden. Ook is er in de donkere uren veel verlichting. Deze weekendwerkzaamheden zijn belastend voor u als omwonende. Ze kunnen echter alleen uitgevoerd worden als de wisselbaan gedurende een paar dagen gesloten is voor het snelwegverkeer.

 

Bouwbericht – Weekendwerkzaamheden aansluiten wisselbaan (PDF)