Werkzaamheden knooppunt Muiderberg op een rij

De komende maanden vinden er verschillende werkzaamheden plaats in en bij knooppunt Muiderberg. Lees hier alles over deze werkzaamheden en de te verwachten hinder voor de omgeving.

Brugdelen spoorbrug over de A1

Op vrijdagnacht 27 maart en woensdagnacht 15 april (28 maart en 16 april reserve-nachten) worden grote brugdelen over de weg aangevoerd voor de opbouw van de toekomstige spoorbrug. Voor het transport wordt het verkeer op de A6 in beide richtingen tussen knooppunt Muiderberg en op- en afrit 1 Muiderberg gedurende maximaal 15 minuten stilgezet. Tijdens deze nachten worden ook werkzaamheden aan de geleiderail in de middenberm op de A6 uitgevoerd. Omwonenden kunnen hiervan enige geluidshinder ondervinden.

Afsluiting Amsterdamsestraatweg Muiderberg-Naarden

Voor de verdere bouw van de nieuwe verbindingsboog van de A1 vanuit Amersfoort naar de A6 wordt de Amsterdamsestraatweg vanaf dinsdag 31 maart tot en met donderdag 2 april afgesloten voor al het verkeer. Tijdens deze afsluiting worden de liggers ten behoeve van het nieuwe viaduct geplaatst. Het verkeer wordt omgeleid (1). De recreatievaart op de Naardertrekvaart moet op dinsdag 31 maart (reservedatum 1 april) vanwege de werkzaamheden rekening houden met tijdelijke vaarstops van maximaal 20 minuten.

Afsluiting Naardervaart Muiderberg-Naarden

Voor de start van de werkzaamheden voor de toekomstige verbindingsboog van de A6 naar de A1 richting Amsterdam wordt de Naardervaart vanaf dinsdag 7 april tot en met vrijdag 24 april (reservedata 25 april tot 1 mei) afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid (2).

Tijdelijke routes tot oktober

Naast de afsluitingen van de Amsterdamsestraatweg en de Naardervaart in Muiderberg moet het verkeer rekening houden met een tijdelijke gewijzigde verkeerssituatie op dezelfde wegen tot en met oktober 2015: het gaat hier om een om-en-omregeling voor het verkeer en een wegverlegging op een gedeelte van de weg.
Woningen en bedrijven blijven altijd bereikbaar.

Bouw viaducten

De bouw van drie viaducten bij knooppunt Muiderberg voor de toekomstige verbinding van de A6 naar de A1, richting Amsterdam, is gestart. Vanaf dinsdag 24 maart tot en met 20 juli worden damwanden ingetrild en palen geheid. De tril- en heiwerkzaamheden vinden overdag plaats van 7.00 uur tot 19.00 uur, incidenteel en indien nodig, ook op de zaterdag. Omwonenden kunnen hiervan geluidshinder ondervinden.

Geluidsschermen

Van maandag 13 april tot en met vrijdag 17 april wordt gestart met het intrillen van buispalen voor de fundering van de geluidsschermen in de toekomstige verbindingsboog A1 vanuit Amersfoort naar de A6. De trilwerkzaamheden kunnen enige geluidshinder veroorzaken voor omwonenden tussen 7.00 uur tot 19.00 uur.

Alle genoemde data zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden. Hier vindt u de overzichtskaarten 1 en 2:

 

Kaart1  Kaart2