Wisselbaan richting Amsterdam vanuit Haven en Stad niet meer direct via A6 bereikbaar

Vanuit Almere Stad en Almere Haven richting Amsterdam is het vanaf maandag 8 april niet meer mogelijk om de wisselbaan te nemen. Dit heeft te maken met de verkeersveiligheid en de doorstroming op de hoofdrijbaan richting Amsterdam.

Voorheen reed er geen verkeer op de hoofdrijbaan richting Amsterdam waardoor het voor het verkeer veilig was om links uit te voegen naar de hoofdrijbaan en vervolgens naar de wisselbaan. Vanaf 8 april is de hoofdrijbaan wel in gebruik. Dat zou betekenen dat verkeer op de parallelrijbaan twee keer links zou moeten uitvoegen om op de wisselbaan te kunnen komen: eerst naar de hoofdrijbaan en vervolgens nog een keer naar de wisselbaan. Met verkeer dat met 100 kilometer per uur over de hoofdrijbaan rijdt kan dit leiden tot onveilige situaties. Daarnaast is het voor de doorstroming op de hoofdrijbaan niet bevorderlijk om verkeer vanaf de parallelrijbaan de hoofdrijbaan te laten oversteken.

Via Hogering naar wisselbaan

Verkeer vanuit Almere Stad of Almere Haven dat wel gebruik wil maken van de wisselbaan kan via de Hogering naar knooppunt Gooimeer. Vlak voor het knooppunt begint de wisselbaan naar Amsterdam. Vanaf de opritten 6 Almere Buiten, 7 Almere Regenboogbuurt en 8 Almere Oostvaarders kan verkeer via de hoofdrijbaan wel bij de ingang van de wisselbaan komen.

 

De doorsteek blijft wel liggen voor de nood- en hulpdiensten.