Zondag 28 oktober ernstige verkeershinder A6 tussen Lelystad en knooppunt Almere

UPDATE: VANWEGE DE VERWACHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN IS HET WERK VERPLAATST VAN ZATERDAG 27 OKTOBER NAAR ZONDAG 28 OKTOBER

Rijkswaterstaat verwacht ernstige verkeershinder op de A6 tussen Lelystad en het knooppunt Almere op zondag 28 oktober van 7.00 uur tot 0.00 uur.

Aannemer Parkway6 gaat vlak voor het knooppunt, ter hoogte van de aansluiting Almere Buiten, het asfalt herstellen. Hierdoor is er maar één rijstrook beschikbaar tussen Almere Buiten en het knooppunt. Ook de verbindingsboog bij het knooppunt Almere, komende vanuit Lelystad richting de A27, is afgesloten. Er worden adviesroutes ingesteld.

 

De asfaltherstelwerkzaamheden kunnen alleen overdag dag uitgevoerd worden in verband met de weersomstandigheden. Bij een te lage buitentemperatuur en een te hoge luchtvochtigheid hecht het materiaal niet goed aan de ondergrond. De werkzaamheden worden in de herfstvakantie uitgevoerd om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. De planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

 

Adviesroutes

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de A6 tussen Lelystad en het knooppunt Almere op zondag 28 oktober te mijden. Er worden adviesroutes ingesteld:

 

Wij adviseren verkeer vanuit Lelystad richting Utrecht gebruik te maken van de N302 en de N305 richting de A27. Ook verkeer met bestemming Almere of Amsterdam adviseren wij gebruik te maken van deze route. Verkeer komende vanuit Almere Buiten richting Almere Stad, Amsterdam en Utrecht adviseren wij om via de Buitenring en de Tussenring naar de A6 te rijden (oprit 6 Almere Buiten-West of oprit 5 Almere Stad).

 

(klik op kaart om te vergroten)