3 tot 6 maart verkeershinder door afsluiting A9 Gaasperdammerweg

Van vrijdag 3 maart 21.00 uur tot maandag 6 maart 05.00 uur werken we op de A9 tussen Holendrecht en Diemen. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen afgesloten voor verkeer richting Almere/Amersfoort. Het verkeer wordt omgeleid via de A2, A10 en A1.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd. Ook lokaal verkeer wordt omgeleid. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Afsluitingen

De A9 Gaasperdammerweg is dicht tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen. De afsluitingen staan hieronder op de kaart aangegeven. Weggebruikers op de A2 richting Amsterdam kunnen in knooppunt Holendrecht niet over de parallelbaan naar de A9 richting Almere/Amersfoort. Verkeer op de A2 richting Utrecht kan ook niet naar de A9 richting Almere/Amersfoort.

 

De A9 Gaasperdammerweg is in de richting Utrecht/Haarlem/Schiphol gewoon open.

Omleidingen doorgaand verkeer

Op de kaart van de omleidingen staan de verschillende omleidingsroutes aangegeven. Doorgaand verkeer op de A9 richting Almere/Amersfoort wordt omgeleid via de A10 en A1.

Omleidingen bestemmingsverkeer Amsterdam Zuidoost

Verkeer vanaf de A9 uit de richting Haarlem/Utrecht/Schiphol en de A2 uit de richting Utrecht met de bestemming S111 volgt de omleiding via de A2 afrit 2 Amsterdam ZO/AMC of via de A2 afrit 1 Ouderkerk aan den Amstel.

 

Verkeer vanuit Amsterdam met de bestemming S111 volgt de omleiding via de A2 afrit 1 Ouderkerk aan den Amstel. Een andere optie is via de A2 afrit 3 Abcoude, daar omkeren en de omleiding volgen via de A2 afrit 2 Amsterdam ZO/AMC.

 

Verkeer vanaf de A9 uit de richting Haarlem/Utrecht/Schiphol en de A2 uit de richting Utrecht met de bestemming S112 Gooiseweg of S113 Kromwijkdreef volgt de omleiding via de A10 en A1 of rijdt via het onderliggend wegennet.

Werkzaamheden

De parallelbaan, de rijbaan die dwars door het werkgebied loopt, gaat vanaf maandag 13 maart dicht voor het verkeer. De parallelbaan blijft dicht tot de ruwbouw van de tunnel klaar is (einde van de zomer). Al het verkeer rijdt zolang over de oude A9. De parallelbaan is hierdoor de hele dag beschikbaar voor werkverkeer. Hierdoor kan onze aannemer IXAS de zuidelijke tunnelbuizen beter bereiken en sneller bouwen. Om te zorgen voor voldoende wegcapaciteit maken we op de hoofdrijbaan van de A9 Gaasperdammerweg richting Haarlem/Utrecht/Schiphol een extra rijstrook.

 

Om die extra rijstrook te kunnen maken, moeten er op de hoofdrijbaan veel werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo wordt de middenberm een stukje opgeschoven en worden alle rijstroken wat smaller. Daarvoor moet alle belijning verwijderd en opnieuw aangebracht worden. Ook verplaatsen we bebording en moet er over de hele lengte van de A9 tussen Holendrecht en Diemen geasfalteerd worden. Deze werkzaamheden voeren we uit in twee weekenden. Het tweede weekend is van 10 tot 13 maart.

Lees meer