Denk mee met de gemeente Amsterdam over inrichting park Gaasperdammertunnel

Op het dak van de Gaasperdammertunnel legt Rijkswaterstaat een park aan. Het park verbindt de wijken Bijlmer en Gaasperdam. Rijkswaterstaat draagt het park later dit jaar over aan de Gemeente Amsterdam.

In totaal gaat het om 8 parkvelden van gemiddeld 1500m2 en twee open ruimtes die de gemeente in kan richten. Daarbij vraagt de gemeente input van bewoners. Deze maand kunt u als bewoner online en offline met de gemeente in gesprek over de invulling van het park. U kunt ook meedenken over de naam van het park.

In gesprek

Tijdens de bijeenkomsten gaat de gemeenten Amsterdam op zoek naar gemeenschappelijk wensen. Wat vindt u belangrijk voor het park en hoe ziet dat er dan uit?

Online bijeenkomst

PLYGRND CITY organiseert namens de gemeente 3 online bijeenkomsten waar stellingen aan de kijkers worden voorgelegd om met elkaar op zoek te gaan naar gemeenschappelijke wensen. Tussendoor ziet u video’s, spoken word en een panelgesprek met experts. Gedurende de bijeenkomst kunt u uw input geven wat u allemaal wil en wenst voor dit park.

De online bijeenkomsten vinden plaats op

  • Vrijdag 12 maart
  • Vrijdag 26 maart
  • Vrijdag 9 april

Anton de Komplein

Vanaf 10 maart staat er container op het Anton de Komplein, waar u persoonlijk uw stem kunt laten horen. Ook gaat de gemeente de buurten in met de bakfietsen naar bewoners toe die slecht ter been zijn of niet online te vinden zijn.

Online webomgeving

Veel meer informatie is te vinden op www.tunnelpark.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de bijeenkomsten, ziet u wie de sprekers zijn en kunt u uw input geven.

En dan

Uw ideeën voor het park zijn de basis voor het plan van de gemeente. Het plan moet eind april kaar zijn en wordt dan eerst voorgelegd aan de stadsdeelcommissie. Daarna stelt het college van Burgemeester en Wethouders het plan vast. Naar verwachting is er in het najaar een definitief plan.