Extra rijstrook tussen knooppunt Holendrecht en afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel in gebruik

Afgelopen maandag is op de A9, tussen knooppunt Holendrecht en Ouderkerk aan de Amstel, een vierde rijstrook in gebruik genomen.  

Bevorderen doorstroming

Onderdeel van de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht is het aanleggen van een wisselbaan ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel. Om de doorstroming van het verkeer op de A9 richting Amstelveen tijdelijk al te verbeteren, heeft VeenIX de vluchtstrook tussen knooppunt Holendrecht en afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel omgebouwd om naar een tijdelijke extra rijstrook. Het verkeer rijdt hier nu over vier versmalde rijstroken met een maximale snelheid van 90 km/h. De extra rijstrook vervalt na circa twee jaar weer tijdelijk omdat VeenIX de ruimte dan nodig heeft om de verbreding van de A9 ter plaatse te realiseren.

Bert Jan Zandhuis, verkeersmanager bij Rijkswaterstaat: ‘De wisselbaan is tussen Almere en Diemen al in gebruik. Als de A9BAHO in 2027 klaar is, dan kan ook het deel vanaf Ouderkerk aan de Amstel, waar de wisselbaan begint, en Amsterdam Zuid Oost in gebruik genomen worden. Ondertussen groeit de verkeersintensiteit dus is de tijdelijke extra rijstrook tussen Holendrecht en Ouderkerk aan de Amstel een fijne oplossing die VeenIX ons geboden heeft. De maximale snelheid tussen Holendrecht en afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel is 90 km/h omdat er op dit deel van de A9 op versmalde rijstroken gereden wordt.’