Fietspad Gooimeer afgesloten voor zandtransport

2 januari 2017 zijn we gestart met voorbereidende werkzaamheden aan de verbreding A6 Almere. Voor het lossen van zand gebruikt aannemerscombinatie Parkway6 een loslocatie bij het Gooimeer dicht bij de Havendreef. Vanwege de veiligheid is het huidige fietspad langs het Gooimeer tot eind 2019 gesloten.

Op dit moment is Parkway6 in overleg met de omwonenden en gemeente Almere om de voorzieningen rondom de loslocatie te optimaliseren. Daardoor ligt de opbouw van de loslocatie momenteel stil. Het fietspad blijft voorlopig afgesloten.

Zandtransporten

Om het aantal transporten over de weg te beperken en de A6 op een duurzame wijze te realiseren, voert aannemer Parkway6 zoveel mogelijk zand per schip aan. Het laatste deel van het transport wordt per vrachtwagen vervoerd. Om het zand van het schip op de vrachtwagen te lossen, gebruiken we een aantal loslocaties langs het tracé van de A6. Een van deze loslocaties ligt bij het Gooimeer, dicht bij de Havendreef.
Omdat er geen loskade is, maken wij gebruik van een tijdelijk overslagponton met transportband om het zand via een trechter in de vrachtauto’s te laden. Er is alleen plaats voor deze trechter op het huidige fietspad.

Wat betekent dit?

Vanaf maandag 6 februari 2017 tot eind 2019 gebruikt Parkway6 de loslocatie bij het Gooimeer voor de zandtransporten. Omdat de trechter op het fietspad staat, is het huidige fietspad langs het Gooimeer vanwege de veiligheid tot eind 2019 afgesloten. Een korte omleidingsroute wordt zo snel mogelijk gerealiseerd. Met de gemeente Almere wordt nu overlegd welke maatregelen genomen moeten worden om de verkeersveiligheid ter plaatse én op de Havendreef verder te verbeteren. De werkzaamheden vinden plaats tussen 06.00 en 19.00 uur.

Omleidingsroutes voor fietsers

Het fietsverkeer wordt door middel van borden tijdelijk omgeleid door de woonwijk. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, leggen we een alternatieve fietsroute (de bypass) aan. In de bouwbrief van Parkway6 staat zowel de tijdelijke omleidingsroute door de wijk als de alternatieve fietsroute op een kaartje aangegeven.