Hangt jouw kunstwerk straks aan de wanden van de A9 onderdoorgang Beneluxbaan?

Samen met de gemeente Amstelveen willen we van de onderdoorgang van het A9 viaduct over de Beneluxbaan, een aantrekkelijke en sociaal veilige plek maken. Een prettige uitstraling van de onderdoorgang draagt hieraan bij. Daarom zijn we op zoek naar een passend kunstwerk. Ben jij kunstenaar of gewoon creatief en heb je mooie ideeën voor een ontwerp? Stuur deze dan in voor vrijdag 31 december 2021!


>Bekijk hier de gestelde vragen en antwoorden 


Het ontwerp moet aan verschillende criteria voldoen. Dit en andere belangrijke informatie over deelname, is opgenomen in de selectiedraad. Een jury zal alle binnengekomen ontwerpen beoordelen. De jury bestaat uit de gemeentelijke stadsbouwmeester, een lid van de Adviescommissie Beeldende Kunst Amstelveen en afgevaardigden vanuit Rijkswaterstaat, VeenIX en de gemeente,

Meest geschikte ontwerpen in stemronde voor inwoners

De ontwerpen die het meest geschikt zijn, worden verder uitgewerkt en vervolgens voorgelegd aan de inwoners van Amstelveen. Zij bepalen dus welk ontwerp er uiteindelijk op het viaduct komt. “Het ontwerp moet een echte blikvanger voor Amstelveen worden,” aldus wethouder Herbert Raat (A9 en Kunst en Cultuur). “In 2017 mocht heel Amstelveen al stemmen over de fietsbrug over de A9. Hier kwam destijds de iconische bomenbrug als winnaar uit de bus. Nu is dit viaduct aan de beurt. Ik kijk uit naar een hoop mooie inzendingen.” De winnaar is naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar bekend.

Insturen ontwerp

Ontwerpen kunnen tot uiterlijk vrijdag 31 december gemaild worden naar a9badhoevedorp-Holendrecht@rws.nl. Vragen naar aanleiding van de selectieleidraad kunnen tot uiterlijk 30 november gesteld worden via dit emailadres.