Informatiebijeenkomsten nieuwe fase A9 Gaasperdammerweg goed bezocht

Zo´n 200 belangstellenden kwamen af op de informatiebijeenkomsten op 31 oktober en 1 november van de A9 Gaasperdammerweg. Met een kleine informatiemarkt en een plenaire presentatie werden de deelnemers geïnformeerd dat de ruwbouw van de tunnel klaar is, blikten we terug op afgelopen periode en keken we vooruit naar de planning van de werkzaamheden voor komend halfjaar. Het startsein van de nieuwe fase is hiermee gegeven!

De bezoekers van de informatiebijeenkomst kregen informatie over de voortgang van het project. Alle vloeren, wanden en dekken zijn gereed van de eerste vier tunnelbuizen. Het asfalteren in de tunnel is begonnen en het aanbrengen van de technische installaties in de tunnel is in volle gang. Ondertussen worden alle systemen aangesloten en getest. Voor het testen is een lange periode uitgetrokken. Als alles goed werkt, kan de openstellingsvergunning worden aangevraagd. Buiten de tunnel, in knoopppunt Holendrecht en bij de brug over de Gaasp wordt ook nog gewerkt.

Knooppunt Holendrecht

De nieuwe fly-over in knooppunt Holendrecht wordt aangesloten op de verbindingsboog naar de A2 en is er een nieuwe situatie op de weg. Vanaf 4 december rijden weggebruikers die vanaf afrit S111 Muntbergweg komen en naar de A2 Utrecht of de A9 richting Schiphol willen over de nieuwe fly-over. Meer informatie hierover komt binnenkort op het online bezoekerscentrum. Andere werkzaamheden waar aannemerscombinatie IXAS de komende periode aan werkt in knooppunt Holendrecht zijn het afwerken van viaducten, het monteren van geleiderails en het plaatsen van verlichting.

Brug over de Gaasp

Bij de brug over de Gaasp werkt IXAS aan de afwerking. In januari sluiten we de brug aan op de nieuwe rijstroken die naar de tunnel gaan. Deze rijstroken liggen alvast klaar wanneer de tunnel in gebruik wordt genomen. De nieuwe afrilt 1 naar de Kromwijkdreef (S113) gaat ook over de nieuwe brug over de Gaasp. Deze wordt wel vanaf februari door het verkeer komende vanuit Diemen in gebruik genomen.

Bijlmerpleinpad langer dicht

De werkzaamheden bij het Bijlmerpleinpad zijn nog niet klaar. Het loop- fietspad kan op 1 december nog niet open. In het voorjaar van 2018 gaat het Bijlmerpleinpad weer open. Meer informatie volgt snel op het online bezoekerscentrum.

Rondleidingen voor omwonenden

Nu de ruwbouw van de Gaasperdammertunnel af is, kunnen omwonenden binnen het postcodegebied 1102 J,K,L,S, 1104 G,H,K,L,V, 1106 E,H,L,N,P,R,S,T en 1108 A,B,C,D,G,H zich aanmelden voor een exclusieve tunneltour over de bouwplaats en door de tunnel op 25 november. Rijkswaterstaat hanteert het principe vol = vol. Kunt u deze dag niet, woont u wel in Amsterdam-Zuidoost, maar niet binnen het postcode gebied of is de rondleiding vol? Ook dan is er voor u nog een mogelijk om een rondleiding te krijgen. Vanaf 1 december starten de reguliere rondleidingen voor omwonenden. Op deze pagina staat meer informatie over hoe u zich aanmeldt voor de tunneltour voor omwonenden en voor de reguliere rondleidingen.

 

Postcodes rondleiding

Presentaties

Wilt u de presentaties van de informatiebijeenkomst nog eens bekijken?
Presentatie Rijkswaterstaat stand van zaken A9 Gaasperdammerweg
Presentatie IXAS Tunneltechnische systemen
Presentatie IXAS werkzaamheden november – april