Minister Schultz geeft startsein voor weguitbreiding A9

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft vandaag samen met leerlingen van het ROC Zuidoost het startsein gegeven voor de weguitbreiding van de A9 Gaasperdammerweg. De weg wordt over een lengte van 9 km verbreed met meerdere rijstroken. Tussen de spoorlijn Amsterdam-Utrecht en de rivier de Gaasp komt een 3 kilometer lange tunnel waarboven een groot park komt.

Betere bereikbaarheid

“Met deze wegverbreding gaan we de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad flink verbeteren”, aldus minister Schultz van Haegen. “In dit deel van de Randstad wonen bij elkaar zo’n 3 miljoen mensen en wordt een kwart van ons Bruto Nationaal Product verdiend. De komende jaren groeit de regio en daarmee het vervoer. Wij laten de infrastructuur meegroeien en zorgen ervoor dat het verkeer goed doorstroomt. Zo zorgen we er voor dat de regio een internationaal aantrekkelijke vestigingslocatie blijft én de wereldklasse infrastructuur heeft die het verdient.”

Meer dan alleen infrastructuur

Er zijn daarnaast al verschillende initiatieven gestart die de meerwaarde van het project tijdens de bouw laten zien. Een aantal gekapte bomen is geleverd aan stadshout Amsterdam. Hier worden onder andere speeltoestellen voor basisscholen langs de A9 van gemaakt. De aannemer is een samenwerking met GEJA aangegaan. Dat heeft er nu al toe geleidt dat 5 mensen die ver van de arbeidsmarkt af stonden binnen het project aan een baan zijn geholpen en dat worden er nog meer. Ook geven werknemers van het project les op het weekendcollege van het ROC om op die manier jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de techniek.

 

vinkjebijkaart

Minister Schultz van Haegen zet een vinkje bij het 3e project A9 Gaasperdammerweg van het wegenprogramma Schiphol-Amsterdam-Almere.

Lees ook