Nachtwerkzaamheden Meibergdreef en knooppunt Holendrecht

Eind januari en begin februari werken we in de nacht in knooppunt Holendrecht. Van maandag 29 januari tot vrijdag 2 februari bouwen we langs de Meibergdreef een ambulancedoorsteek naar de A2 richting Amsterdam/ Gaasperdammertunnel. In februari voeren we verschillende werkzaamheden uit aan de zuidkant van het knooppunt bij de verbindingsboog naar de A2 richting Utrecht.

Ambulancedoorsteek

Van maandag 29 januari tot en met vrijdag 2 februari bouwen we in de nacht een ambulancedoorsteek langs de Meibergdreef. Ambulances kunnen via deze doorsteek sneller naar een calamiteit in de Gaasperdammertunnel rijden. Voor de bouw van deze doorsteek verkorten we de geleiderail langs de Meibergdreef en leggen we een verharding aan. De verharding maken we met betontegels waar gras doorheen kan groeien. Langs de A2 verplaatsen we een deel van de geleiderail, zodat er een opening voor de ambulance ontstaat.

 

Werktijden

Van maandag 29 januari tot en met donderdag 1 februari werken we tussen 22:00 en 05:00 uur. Op vrijdag 2 februari werken we tussen 22:00 uur en 06:00 uur. Voor de werkzaamheden is één rijstrook op de Meibergdreef afgesloten.

Hinder

Voor het inkorten en verplaatsen van de geleiderail trillen we paaltjes de grond uit en in. Aan de paaltjes bevestigen we de rail. De betontegels worden met behulp van een kleine shovel en een mobiele kraan gelegd. Langs de randen en voor de bocht zagen we de tegels op maat. Met een trilmachine zorgen we ervoor dat de tegels stevig in de grond komen te liggen. Mogelijk ondervindt u hinder van het geluid van het plaatsen van de geleiderail, het leggen van de betontegels en van machines.

Werkzaamheden zuidkant knooppunt Holendrecht

In februari werken we aan de zuidkant van knooppunt Holendrecht. Op donderdag 1 en vrijdag 2 februari werken we bij de verbindingsboog naar de A2 richting Utrecht. Hier verwijderen we de tijdelijke barriers die langs de weg staan en plaatsen geleiderail. Op donderdag 1 februari werken we tussen 23:00 en 05:00 uur. Op vrijdag 2 februari tussen 22:00 en 06:00 uur.

 

Op vrijdag 16 februari asfalteren we de parallelrijbaan van de A2 richting Utrecht ter hoogte van de aansluiting met de A9 richting Schiphol/Amstelveen. Deze werkzaamheden voeren we uit tussen 22:00 uur en 8:00 uur.

UPDATE: Het asfalteren van de parallelbaan is uitgesteld tot vrijdag 6 april, omdat het kouder wordt dan was voorzien. De lage temperatuur is ongunstig om een goede kwaliteit asfalt aan te brengen.

 

Hinder en afsluitingen

Mogelijk ondervindt u hinder van het geluid van machines en van verlichting van de bouwplaats. Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk om in de nacht rijbanen of verbindingswegen af te sluiten. Het verkeer wordt dan omgeleid. De afsluitingen worden vooraf aangekondigd met gele borden langs de weg en zijn altijd terug te vinden op de website www.vananaarbeter.nl. Dus: als u in de nacht via knooppunt Holendrecht wilt rijden, check dan eerst even rws.nl/werkzaamheden of gebruik actuele reisinformatie via Flitsmeister, GoAbout, Waze of de Verkeersinformatiedienst. Rijkswaterstaat werkt met deze partijen samen om een breed pallet aan reisinformatiediensten onder de aandacht te brengen die voor verschillende doelgroepen interessant zijn.

Meer informatie

Bouwbericht – Nachtwerkzaamheden Meibergdreef en knooppunt Holendrecht