Sloop Buitenhoutviaduct (Tussenring) goed verlopen

Afgelopen weekend heeft aannemer Parkway6 het westelijke deel van het Buitenhoutviaduct over de A6 gesloopt. Hierdoor was de A6 in beide richtingen afgesloten. De sloop is voorspoedig verlopen. Zondagochtend 3 september voor 10.00 uur was de A6 weer open.

Vrijdagavond om 20.00 uur werd de A6 afgesloten en werd gestart met de voorbereidingen voor de sloop. Zo werd er bijvoorbeeld 75 cm zand aangebracht op het asfalt rondom het te slopen viaduct. Dit zand heeft als doel om het wegdek (asfalt) te beschermen wanneer er stukken betonnen op vallen tijdens de sloop.

Voorspoedige sloop

De sloop van het viaduct vond vooral plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. Zaterdagmiddag om 14.00 uur was er niks meer te zien van het viaduct. Ook het puin was al verwijderd. Begin van de middag is begonnen met het opruimen van het zand en het herstellen van beschadigingen die veroorzaakt zijn door de sloopwerkzaamheden en het terugplaatsen van de vangrails.

Andere werkzaamheden aan de A6

Parkway6 heeft dit weekend ook de rotonde op de Tussenring, bij de op- en afrit Almere Buiten West, vervangen door een kruispunt met stoplichten en op verschillende locaties langs de A6 damwanden aangebracht ter voorbereiding op de bouw en/of verbreding van de viaducten. Daarnaast is op een aantal plekken langs de snelweg verlichting vervangen door duurzame LED-verlichting en asfalt hersteld. Ook deze werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen.

 

Bekijk hier de fotoreportage van afgelopen weekend.

 

Klik hier voor het filmpje op omroep Flevoland over de werkzaamheden: