Van Gooiseweg naar IKEA en Amsterdam UMC via Karspeldreef

In de huidige situatie kun je nu via de A9 Gaasperdammerweg van de S112 Gooiseweg naar de S111 Muntbergweg (richting IKEA of Amsterdam UMC) rijden. Als de tunnel deze zomer opengaat, is dat niet meer mogelijk.

Vanaf de S112 kan je straks wel de tunnel in rijden, maar je kan niet meer via afrit 3 naar de S111. Vanaf de S112 kom je op de linkerrijstrook in de buis voor lokaal verkeer terecht. en die gaat naar knooppunt Holendrecht. De twee rechterrijstroken in de buis voor lokaal verkeer gaan wel naar de S111, maar die zijn gescheiden van de linkerrijstrook door een doorgetrokken streep. Kijk ook naar de animatie over de openstelling van de Gaasperdammertunnel.

Wil je vanaf de S112 Gooiseweg naar de S111 Muntbergweg richting IKEA of Amsterdam UMC? Rij dan via de Karspeldreef of via de Langbroekdreef, Meerkerkdreef, Holendrechtdreef en Meibergdreef.

Geen betonnen barrier

Voor de duidelijkheid hadden we ook kunnen kiezen om een betonnen barrier tussen de linkerrijstrook en de andere rijstroken te plaatsen. Maar daar zouden de hulpdiensten te veel last van hebben. Zij zouden dan over de barrier moeten klimmen om de vluchtdeur te bereiken. Dat geldt natuurlijk ook voor automobilisten die gebruikmaken van deze rijstrook.  Het effect van de doorgetrokken streep is echter hetzelfde: rij je vanaf de S112 de tunnel richting knooppunt Holendrecht in, dan mag je in de tunnel niet wisselen van rijstrook.

Andere vervallen afrit

Verkeer richting knooppunt Diemen kan in de tunnel straks ook geen gebruik meer maken van afrit 1 Weesp naar de S113. Via de afrit S112 en de Langbroekdreef rij je richting de provinciale weg N236. Meer daarover lees je in dit artikel.