Weekendwerkzaamheden aansluiten tijdelijke rijstroken

Tijdens twee weekenden in mei verleggen Rijkswaterstaat en IXAS het snelwegverkeer tussen het Amstel III bedrijventerrein en de Huntumdreef naar tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de huidige A9. Het gaat om de weekenden van 20 tot 23 en 27 tot 30 mei. Hierin worden veel werkzaamheden verricht. Met dit bouwbericht informeren we u hierover.

Ruimte maken voor de tunnel

Rijkswaterstaat en IXAS maken op dit moment ruimte om de tunnel te kunnen bouwen. Over de gehele lengte van de tunnel wordt het snelwegverkeer iets verschoven naar het zuiden. Het verkeer rijdt daar gedurende de bouw van de tunnel over tijdelijke rijstroken. Tussen de Huntumdreef en de Brug over de Gaasp zijn deze tijdelijke rijstroken al in gebruik genomen. In mei gebeurt dit ook voor het deel tussen de Huntumdreef en het Amstel III bedrijventerrein.

A9 afgesloten

Tijdens de twee weekenden is de A9 telkens in één rijrichting afgesloten. Van vrijdagavond 20 mei 22.00 uur tot maandagochtend 23 mei 5.00 uur in de richting van knooppunt Diemen. Van vrijdagavond 27 mei 22.00 uur tot maandagochtend 30 mei 5.00 uur in de richting van knooppunt Holendrecht. Kijk hier voor de omleidingsroutes.

Werkzaamheden combineren

Tijdens snelwegafsluitingen blijven de werkzaamheden maar zelden beperkt tot één klus. Als de snelweg dicht is, kunnen we werkzaamheden uitvoeren die niet kunnen als er auto’s rijden. Zo slopen we op 28 en 29 mei ook de middenpijler van een viaduct bij de Gooiseweg. Ook worden er in de weekenden verkeersborden en verkeerstechnische installaties geplaatst. Door de werkzaamheden te combineren, beperken we de hinder.

Hinder

‘s Nachts en in het weekend geven werkzaamheden meer hinder dan overdag en doordeweeks. Dat komt omdat er dan minder omgevingsgeluid is. Dit is vervelend voor u; u wilt dan uitrusten. Mogelijk hoort u tijdens de werkzaamheden onze machines en voertuigen. Tijdens het asfalteren maken de chauffeurs gebruik van claxons om elkaar te seinen. Ook hoort u soms mogelijk achteruitrijpiepers.

 

Factsheet – Weekendafsluitingen van de A9 Gaasperdammerweg (PDF)

 

Bouwbericht – Weekendwerkzaamheden aansluiten tijdelijke rijstroken (PDF)