Afmaken wisselbaan

Vanaf maandag 2 mei rijdt het verkeer op de A9 richting knooppunt Holendrecht op twee verschillende plekken: de wisselbaan en de huidige A9. De wisselbaan wordt tijdens de bouw van de tunnel ingezet als parallelbaan. De komende weken maken Rijkswaterstaat en IXAS de wisselbaan af. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden daarvoor.

Veel nacht- en weekendwerkzaamheden

Om de wisselbaan op tijd klaar te hebben, moeten er in een korte tijd veel werkzaamheden verricht worden. Rijkswaterstaat en IXAS werken van woensdag 20 april tot maandag 2 mei dan ook dag en nacht en in de weekenden door tussen de Huntumdreef en de Brug over de Gaasp. Sommige werkzaamheden gaan ’s nachts door omdat ze niet onderbroken kunnen worden; bijvoorbeeld het asfalteren. Andere werkzaamheden vinden ’s nachts plaats omdat er rijbaanafsluitingen op de A9 voor nodig zijn. Op de achterzijde van dit bouwbericht vindt u een overzicht van de werkzaamheden en de hinder.

Piepers

Met name tijdens het asfalteren zijn er veel voertuigen tegelijk aan het werk. Deze voertuigen werken met achteruitrijsignalering; soms in de vorm van piepers. De piepers geven hinder voor u als omwonende. Daar zijn wij ons van bewust. IXAS heeft inmiddels bij een flink aantal machines de achteruitsignalering aangepast naar zogenaamde ‘witte ruis’. Dit geeft minder hinder. Dit lukt niet bij alle voertuigen. Mogelijk heeft u daarom de komende periode hinder van piepers.

 

Bouwbericht – Afmaken wisselbaan (PDF)