Weekendwerkzaamheden ter hoogte van Kantershof

Van vrijdag 1 december tot zondag 3 december werken we ter hoogte van de wijk Kantershof op de bestaande A9. In dit weekend maken we een betonnen funderingsbalk voor een tunnelwand.

Funderingsbalk voor tunnelwand

Momenteel bouwen we ter hoogte van de wijk Kantershof aan de in- en uitgangen van de Gaasperdammertunnel. De uitgang van één van de zuidelijke tunnelbuizen kunnen we nog niet helemaal afbouwen. Op deze plek is de bestaande A9 nog in gebruik. IXAS voert hier wel voorbereidende werkzaamheden uit.

 

Van vrijdag 1 december 22:00 uur tot zondag 3 december 23:00 uur maken we onder het wegdek een betonnen funderingsbalk. De balk is ongeveer 20 meter lang. Op deze balk bouwen we later de wand van de tunnel. We doen dit als het verkeer door de noordelijke tunnelbuizen rijdt.

Werkzaamheden en hinder

Vrijdagavond en -nacht halen we eerst barriers weg die langs de snelweg staan. Daarna verwijderen we asfalt en graven we zand weg. Zaterdag 2 december brengen we tot 23:00 uur wapening aan en storten we beton. Dit beton moet daarna uitharden. Op zondag 3 december brengen we in de middag en avond asfalt aan en zetten we de barriers weer terug. Als het werk volgens planning verloopt zijn we om 23:00 uur klaar.

 

De werkzaamheden kunnen in de omgeving zorgen voor geluidsoverlast van machines en van bouwlampen.

Afsluitingen

Vanwege werkzaamheden op de A9 Gaasperdammerweg o.a. in knooppunt Holendrecht en ter hoogte van Kantershof, is de A9 richting Utrecht/Schiphol/ Haarlem tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht van vrijdag 1 december 22:00 uur tot maandag 4 december 5:00 uur afgesloten voor het verkeer. Verkeer richting Utrecht en Amsterdam Zuidoost wordt omgeleid via de A1/A10/A2. Verkeer richting Schiphol en Haarlem rijdt om via A1/A10/A4

 

 

Meer informatie

Bouwbericht – Weekendwerkzaamheden bij A9