21 tot 24 augustus afsluitingen op A9 Gaasperdammerweg en knooppunt Holendrecht

Van vrijdag 21 augustus van 22.00 uur tot maandag 24 augustus 05.00 uur staat fase 2 van de gefaseerde openstelling van de A9 Gaasperdammertunnel gepland. Er zijn verschillende afsluitingen nodig. Houd rekening met een extra reistijd van 10 minuten. Borden langs de weg geven de omleidingsroute aan. Zondag 23 augustus om 09.00 uur gaat in de buis voor lokaal verkeer uit de richting van Diemen afrit 2 S112 Gooiseweg open.

Afsluitingen

  • Van vrijdag 21 augustus van 22.00 uur tot maandag 24 augustus 05.00 uur is de A9 Gaasperdammerweg voor verkeer richting knooppunt Diemen en alle tussenliggende op- en afritten dicht.
  • Ook de verbindingsboog van de A9 richting Amsterdam en de parallelbaan op de A2 zijn dicht.
  • Van zaterdag 22 augustus 23.00 uur tot zondag 23 augustus 09.00 uur kunt u vanaf knooppunt Diemen niet naar de rechter tunnelbuis, de buis voor lokaal verkeer. Richting knooppunt Holendrecht zijn alle afritten (S113, S112 en S111) afgesloten. De opritten vanaf de Gooiseweg en de Muntbergweg zijn wel open. De S112 Gooiseweg is afgesloten tussen de Langbroekdreef en Karspeldreef voor verkeer richting Amsterdam Centrum.

Verkeer komende uit de richting A9 Schiphol/Amstelveen kan niet via de verbindingsboog naar de A2 richting Amsterdam en de A9 Gaasperdammerweg richting knooppunt Diemen. De afrit naar de A2 Utrecht is open.

  • Op woensdag 19 augustus is tussen 07:00 en 16:00 uur op de S112 Gooiseweg richting het noorden/centrum bij de Gaasperdammertunnel 1 rijstrook beschikbaar. Dit kan voor wat vertraging zorgen. De afrit naar de Karspeldreef is gewoon open.

Omleidingen

  • Doorgaand verkeer richting A1 Hengelo/Groningen/Almere rijdt via de A2, A10-Oost en A1.
  • Van zaterdag 22 augustus 23 uur tot zondag 09.00 uur rijdt verkeer met een bestemming in Amsterdam Zuidoost vanaf de A1 via de hoofdrijbaan van de A9 Gaasperdammertunnel naar de A2 en neemt afrit 1 Ouderkerk a/d Amstel.
  • Van zaterdag 22 augustus 23.00 uur tot zondag 09.00 uur rijdt verkeer uit Gaasperdam met een bestemming in Bijlmermeer of Amsterdam Centrum via de Langbroekdreef, Kromwijkdreef, Karspeldreef.

De hoofdrijbaan voor doorgaand verkeer naar A2/A9 Haarlem/Schiphol/Utrecht is open. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Gebruik actuele reisinformatie, via Flitsmeister, Waze en of de Verkeersinformatiedienst.

Nieuwe situatie

Vanaf zondag 23 augustus 09.00 uur is er een nieuwe situatie. Vanaf dan is in de buis voor lokaal verkeer vanuit Diemen afrit 2 S112 Gooiseweg open. Verkeer kan tot de ingebruikname van het verkeersplein op het tunneldak alleen rechtsaf richting Bijlmermeer. Verkeer met bestemming Gaasperdam kan keren bij de Karspeldreef. De eerste 7 weken na de eerste openstelling was het niet mogelijk om in de buis voor lokaal verkeer gebruik te maken van deze afrit vanwege het hoogteverschil tussen de tunnel en de Gooiseweg. Afgelopen periode bouwden we een klein stukje van de ovonde om dit verschil te overbruggen. In fase 3 bouwen we de ovonde af.

Keerlus

Verkeer dat vanuit Gaasperdam via de Gooiseweg de A2/A9 richting Utrecht/Schiphol op wil rijden, rijdt via een U-bocht via de af- en oprit Karspeldreef. Het verkeer richting A1 Hengelo/Groningen/Almere rijdt nog op de huidige A9.

> Bekijk hier het bouwbericht over de afsluitingen.

> Lees ook het interview met Frank Timmer van aannemerscombinatie IXAS. Hij geeft toelichting bij de belangrijkste feiten in fase 1 en fase 2 van de ingebruikname van de tunnel.