Tweede serie heipalen voor wanden wisselbaan

De tweede serie heipalen voor de wanden van de wisselbaan wordt vanaf 22 februari aangebracht. Tot halverwege april zijn dat ongeveer 1.200 heipalen.  Dit geeft geluidshinder voor de omgeving.

Met 4 heistellingen

De 1.200 heipalen worden aangebracht door 4 heistellingen. Op de afbeelding staat wanneer de heistellingen bij welke woonwijk zijn. Alleen op het drukste moment staan de 4 stellingen tegelijkertijd aan het werk: van half maart tot half april.

Maatregelen verkleinen hinder

Heien geeft hinder. Een zwaar heiblok slaat op de bovenkant van de stalen hulpbuis om deze de grond in te brengen. Dit maakt veel geluid. Om de geluidshinder te verkleinen, brengen we een mantel aan om het heiblok. Door het heiblok in te pakken, wordt een deel van het geluid geabsorbeerd. Het aanbrengen van de heipalen gebeurt overdag tussen 7.00 – 19.00 uur.

Heipalen overige gedeelten

Eind april zitten alle heipalen voor de middelste tunnelbuis in de grond. Van juli tot en met december 2016 volgen de heipalen voor de overige 4 tunnelbuizen. Dit zijn er veel: ongeveer 8.000.

 

Afbeelding planning heipalen

Veel hinder de komende periode

Tussen eind februari en eind augustus verricht IXAS veel grote hinderwerkzaamheden. Naast het aanbrengen van de heipalen, verwijderen we damwanden, brengen we damwanden aan en zijn er in april en mei veel nachtelijke zandtransporten. U wordt hier de komende periode uitgebreid over geïnformeerd.

Informatiebijeenkomsten

Wilt u meer weten over de werkzaamheden en de hinder die dit geeft, komt dan naar één van de informatiebijeenkomsten op 24 en 25 februari.

heipalen_gaasperdammertunnel

Lees ook