Meedenken over de omgeving van de A9 Amstelveen

Begin maart 2016 wordt het ontwerptracébesluit voor het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht (voor het gebied Amstelveen) ter visie gelegd. Het publiek kan dan binnen 6 weken reageren door een zienswijze in te dienen. Voordat deze ter visie wordt gelegd konden omwonenden in Amstelveen meedenken over het Landschapsplan.

Het landschapsplan is onderdeel van het ontwerptracébesluit. Het plan geeft een beeld van de landschappelijke inpassing van de geplande maatregelen: het uitbreiden van de A9 naar 4 rijstroken per rijrichting en gedeeltelijk een wisselstrook. Het invullen van het Landschapsplan bood kans om de omwonenden mee te laten denken.

Meedenkbijeenkomsten

Daarom organiseerde Rijkswaterstaat eind juni een viertal meedenkbijeenkomsten voor omwonenden van de gebieden Oude Dorp, Traverse, Meanderpark en Operabuurt. Ruim 80 actieve bewoners met een kritische blik dachten mee over groeninrichting langs de A9, groeninrichting op de te overkappen delen van de A9 en de vormgeving van geluidsschermen.

Opbrengst

Op dit moment beoordeelt het projectteam A9 Amstelveen in samenwerking met de Gemeente Amstelveen de opbrengst van de meedenkbijeenkomsten. Er wordt gekeken naar wat kan worden meegenomen bij het verder vormgeven van het ontwerptracébesluit.

Presentaties meedenkbijeenkomsten

22 juni 2015

Presentatie Rijkswaterstaat

Presentatie wUrck

25 juni 2015

Presentatie Rijkswaterstaat

Presentatie wUrck

29 juni 2015

Presentatie Rijkswaterstaat

Presentatie wUrck architectuur

30 juni 2015

Presentatie Rijkswaterstaat

Presentatie wUrck architectuur